Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Ajutati-va copilul "Sa se joace frumos" PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Fetita jucandu-sePrescolarilor li se spune adesea „sa se joace frumos”. Parintii doresc ca toti copiii lor sa coopereze, sa arate consideratie pentru cei din jurul lor. Copiii trebuie sa învete sa se comporte cum se cuvine.

Iata câteva exemple prin care adultii pot ajuta copiii sa fie cooperanti si respectuosi:
- Lasati copiii sa stie ca este bine ca ei sa dea o mâna de ajutor cuiva. Spuneti-i, de exemplu, sa ajute alti copii, împartind cu ei hrana sau sa învete pe un alt copil un anume lucru.
- Fiti un exemplu bun pentru copilul Dvs;  astfel îi aratati cum sa fie amabil, recunoscator si de ajutor. Copiilor le place sa-si imite parintii. Cel mai bun mod de a învata un copil sa se înteleaga bine cu ceilalti este sa le aratati cum sa se poarte. Apreciati comportamentul pozitiv si recunoasteti-l în fata copilului, ca de exemplu: „I-ai dat o batista baietelului, el chiar avea nevoie sa-si sufle nasul” în loc sa spuneti doar: „Dragut”;
- Încurajati copiii sa se simta speciali. În loc sa spuneti „A împarti cu ceilalti e un lucru bun”, mai bine afirmati „Ai împartit cu ceilalti pentru ca esti genul de persoana caruia îi place sa ajute pe ceilalti când poate”.

De asemenea:
- Ajutati copiii sa învete sa perceapa cum se simt cei din jurul lui. „Cum crezi ca se simte Mihai? Cum te-ai simti tu daca ti s-ar întâmpla tie acest lucru?”
- Cititi povesti si comentati-le: „Cum s-a simtit ursuletul când baietelul cel rau i-a rupt scaunelul ? Ce-ar putea face baietelul ca sa îndrepte situatia?”
- Sa aratati consecintele comportamentului copilului Dvs: „Uite, ai fugarit porumbeii si acum nu mai vin langa tine”;
- Învatati copiii sa faca compromisuri. Încurajati-i sa se gândeasca la modalitati de a rezolva o problema. „Mihai, Andreea ti-a spus ca vrea si ea sa se joace cu calutul. Nu se poate sa ca amândoi sa rezolvati problema asta?”
- Gasiti modalitati prin care copilul Dvs sa aiba posibilitatea sa coopereze. Pentru jocul de-a v-ati ascunselea este nevoie de 2 copii care sa se înteleaga bine.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30