Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Ce fel de disciplina este potrivita varstei copilului meu? PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Copil ascuns in dulapBebelusii nu au nevoie de disciplina. Ei nu se comporta urât dintr-un anumit scop. Nu încearca sa va supere sau sa va controleze atunci când plâng. De obicei bebeluşii plang cand au nevoie de ceva. Ar putea sa le fie foame, să fie uzi, obosiţi, sa aiba dureri sau sa doreasca sa fie ţinuţi în braţe. Nu poate fi vorba de rasfat in primele şase luni de viata ale unui copil. Acei copii care sunt luaţi în braţe când plâng, se obişnuiesc cu ideea ca aşa sunt în siguranţa şi pot deveni dependenţi de cei din jur. De obicei, pe masură ce cresc, ei plâng mai puţin si de îndata ce pot vorbi vor folosi cuvintele pentru a va putea spune ceea ce doresc.

Copiii adeseori umbla prin lucrurile din casa. Amintiţi-va de boacanele copilareşti şi nu-i certaţi, folosiţi distracţia atunci când ei fac ceva ce nu va convine. Spuneţi-le „opreşte-te” sau „nu e voie” şi arataţi-le care sunt regulile pe care ei trebuie sa le respecte, dar lasaţi-le posibilitatea sa exploreze cel puţin o camera din casa.

Plimbăreţii pot ajunge la lucrurile aflate mai sus decât înălţimea lor şi în acest mod ei învaţă să se caţere. Şi în acest caz îi puteţi disciplina în mod plăcut, arătându-le regulile şi folosind un scaun chiar în camera cu pricina.

Jucăuşii care sar sau se caţără tot timpul se ţin pe picioare din ce în ce mai bine. Le puteţi explica anumite lucruri pentru protecţia lor dar, în acelaşi timp, ar fi bine să-i ascultaţi şi pe ei ceea ce vor să vă spună. Atunci când sunt ascultători, folosiţi recompensele ori de câte ori este cazul: aplaudaţi-l, exclamaţi pozitiv, admirativ tot ceea ce el face. Puneţi-l să vă facă demonstraţii în cameră şi în acelaşi timp îl puteţi îndruma cum să facă să fie în siguranţă.

Articole similare:
- Diferenta dintre disciplina si pedeapsa
- Sfaturi pentru o disciplina eficace
- Disciplina: utila, dar nu intotdeauna usor de realizat

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30