Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Copiii hiperactivi: reguli bine definite PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Copil hiperactivCopiilor care au probleme de atentie sau celor hiperactivi le este greu sa dea piept cu viata zilnic. Si sarcina de a fi parintele unui astfel de copil este la fel de dificila. Solutia la indemana lor este sa fie organizati si sa aibe reguli stricte pe care copiii trebuie sa le respecte.

Astfel de copii sunt incapabili sa stea asezati si linistiti vreme de cateva minute. Zeci de idei le vin in minte in permanenta si atentia lor este distrasa de cel mai neinsemnat lucru. Acesti copii nu sunt pur si simplu capriciosi sau dificili cum cred marea majoritate a oamenilor. Boala lor este reala si le creaza adevarate probleme de adaptare.

Solutia este rutina
Pentru ca le este greu sa isi puna gandurile in ordine, copiii suferinzi de aceasta boala trebuie sa aiba parte de o rutina bine stabilita, rutina menita sa il linisteasca pe copil si sa il faca sa accepte sarcinile care ii revin cu mai multa usurinta si ca facand parte din normalitate.

Reguli clare
Este important ca regulile care i se impun unui copil afectat de aceasta sindrom sa fie clare si mai ales coerente. Ele trebuie respectate in orice moment si situatie. Si este foarte important ca toti cei care sunt in viata copilului hiperactiv sa formeze o echipa pentru a putea sa il ajute pe copil. Evitati insa sa le impuneti o multitudine de reguli: incepeti mai intai cu cele importante: politetea, curatenia etc.. si asteptati sa respecte aceste reguli si sa se obisnuiasca cu ceea ce ii cereti.

De asemenea, este important sa structurati cerintele care le aveti de la copil, pentru a nu-l dezorienta.
Ati putea spre exemplu sa nu ii cereti pur si simplu "fa-ti ordine in camera" pentru ca nu o sa stie cu ce sa inceapa mai precis. Ganditi-va la o maniera de a face acest lucru in etape: intai sa isi aranjeze hainele, apoi jucariile, creioanele de colorat...O idee buna este sa il felicitati dupa ce duce la bun sfarsit fiecare sarcina pentru a-l face sa aiba o imagine buna despre sine, chiar daca sunt afectati de aceasta boala. Astfel ii veti ajuta sa fie mai increzatori in ei insisi cand vor fi adulti.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30