Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Copiii si baletul PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Opinci de baletDansul le poate dezvolta copiilor foarte multe abilitati, indemanari si deprinderi de disciplina. Baletul este de capatai pentru toate tipurile de dans. Cand invata balet, copiii isi perfectioneaza coordonarea miscarilor si isi imbunatatesc flexibilitatea. De asemenea, baletul sporeste forta corpului, dezvolta concomitent toti muschii si in acelasi timp le confera copiilor o tinuta a corpului eleganta si dreapta.

Pe langa beneficiile fizice atribuite oricarui tip de miscare ritmica, baletul ii invata pe copii de mici sa faca parte dintr-o structura organizata, sa urmeze indicatii, sa respecte anumite reguli, sa se respecte pe ei insisi si pe ceilalti si le sporeste increderea in sine.

Copiilor le place sa se exprime prin orice mijloace, inclusiv prin dans sau balet. Exercitiile fizice executate cu regularitate si sub indrumarea unui profesor le pot dezvolta copiilor aptitudini si indemanari valoroase.

Disciplina: in practicarea baletului este ceruta de la inceputul orei si pana la final. Aceasta implica atentie la ceea ce profesorul explica sau le cere copiilor sa execute. De asemenea, pe durata lectiei copilul trebuie sa pastreze tacerea, sa faca exact ceea ce i se cere sa faca, sa faca parte din grupa sa de colegi, sa isi execute miscarile fara sa incerce sa monopolizeze atentia profesorului.

Incepand de la varsta de 3 ani unui copil i se poate impune o astfel de disciplina. Copiii prescolari au o atentie de scurta durata si aici intervine profesorul, care trebuie sa aibe capacitatea de a crea pentru elevii sai o ambianta placuta si in acelasi timp care sa le stimuleze imaginatia pentru ca atentia copiilor sa fie captata pe parcursul lectiei.

O atentie continua la profesor sau la ceea ce se desfasoara in timpul lectiei nu ii va lasa pe copii sa se catere sau sa se agate de barile de antrenament, spre exemplu.

Un alt aspect este ca in timpul lectiei, elevii sunt strigati pe nume, ceea ce ii face sa se simta importanti la antrenamente.  Un bun antrenor va acorda atentie tuturor elevilor, fara a face diferente si le va da tuturor elevilor ocazia sa arate ce pot in fata intregii grupe. De asemenea, tot in sarcina antrenorului cade ca fiecare copil sa se simta parte a grupului respectiv.

Muzica: este cea mai importanta parte a educatiei incepute de devreme la un copil. Copiii mici vor fi ajutati si invatati sa recunoasca tipurile de muzica ce le asculta sau pe care executa miscarile: muzica vesela, muzica trista, daca ritmul melodiei este rapid, incet, daca melodia are rezonanta puternica sau slaba. Pe langa cultura muzicala, lectiile de balet imbogatesc vocabularul copilului cu termeni atat din balet, cat si din viata de zi cu zi, care insa nu se invata atat de timpuriu.

Rezultatul final: scopul baletului practicat de la varste cat mai fragede nu este de a pregati copilul pentru un viitor in baletul practicat de profesionisti. Pe langa faptul ca i se asigura miscarea si o buna dezvoltare fizica, vocabular imbogatit, dobandirea unor capacitati diferite de a povesti, initiativa si imaginatie, profesorul va folosi metode care nu vor plictisi copilul ca face aceleasi lucruri mereu.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30