Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Copiii si banii de buzunar PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

PusculitaOrice parinte s-a confruntat, mai devreme sau mai tarziu, cu intrebarea legata de "banii la pusculita": cat si cand se dau? Cel putin unul din doi copii, in genere, primeste "bani de buzunar", iar procentajul se mareste, dupa cum inainteaza si copilul in varsta.

La ce servesc banii de buzunar si ce fac copiii cu ei?
Observam comportamente foarte diferite, in functie de varsta copilului. Cand copilul este mai mic de 8 ani, cantitatea de bani este si ea simbolica, si in general, micutii isi cheltuie economiile pe impulsuri de moment (bomboane, ciocolata). De la varsta de 8 ani insa, banii de buzunar ajung la copil mai repede, pentru ca apoi, de la 15 ani sa devina ceva normal.

Bineinteles, in categoria banilor de buzunar sau pentru pusculita, intra si banii primiti cu diverse ocazii: ziua de nastere, pentru un serviciu facut cuiva, banii obtinuti dupa colindul cu Plugusorul sau cu Sorcova.

S-a constat ca majoritatea copiilor care primesc in mod regulat bani, stiu si incep sa faca economii; chiar si micutii au deja instinctul de a economisi, tocmai pentru a-si satisface anumite placeri, avand exemplul unor dati trecute, cand de banii de la pusculita copilul si-a cumparat ceva ce isi dorea.

Daca parintii obisnuiesc copilul cu astfel de practici (ex: alocatia lunara este depozitata in pusculita copilului), copilul va putea fi chiar si "dresat" (ex: daca minti sau vorbesti urat, iti iau 1 leu din banii de alocatie). Constientizand ca banii i se cuvin si ca la momentul cand va trebui sa ii revina suma intreaga, va tineti de cuvant si ii retineti leul respectiv, va sti ca nu glumiti si ca sunt sanse ca si pe viitor sa procedati la fel.

Concluzia este ca din ce in ce mai timpuriu, copiii sunt initiati in ceea ce priveste valoarea banului si ca o metoda buna de a-l invata sa se autogospodareasca pe viitor ar fi sa ii acordati sume banale, inca de cand este micut si sa il supravegheati si indrumati cum sa le cheltuie.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30