Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Copilul adoptat: dubla identitate? PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Familie pe malul mariiIn sfarsit! Dupa atatea asteptari, formalitati de indeplinit si hartii de semnat, visul Dvs de a adopta un copil devine realitate! Aveti copilul in brate, il priviti cu drag si, dupa atata asteptare, viata va surade din nou.

Adoptia presupune o buna capacitate de adaptare, atat pentru parinti, cat si pentru copil. Cu ocazia adoptiilor tot mai des operate, au luat nastere mai multe mituri si piedici care, zice-se, stau in calea parintilor adoptivi.

Cel mai mare mit este fara doar si poate cel al atasamenteului instantaneu. Sentimentele pozitive sau negative care sunt resimtite la momentul primului contact nu sunt nici garantia si nici esecul in ce priveste atasamentul sau dragostea. Adoptia, la fel ca si nasterea, este intalnirea a doua fiinte total diferite, care au nevoie cu disperare una de cealalta.

Atunci, de ce-ar fi dificil sa se creeze legaturi solide si stabile intr-o familie adoptiva? Deoarece copilul adoptat traia deja o alta realitate. Tot ceea ce simte copilul, este ca acea realitate, fie ea trista si dificila, tocmai a disparut. Copilul respectiv nu face decat sa se adapteze cat poate mai bine. Copilul adoptat nu este inca constient ca este cu o mama si un tata pentru totdeauna. O astfel de nesiguranta emotiva poate persista de-a lungul anilor, chiar si cand acesta este om in toata firea. Parintii trebuie asadar sa se puna in pielea copiilor lor adoptivi pentru a-i ajuta sa-si gaseasca propria lor identitate in ciuda diferentelor, fie ele vizibile sau invizibile.

Principalele griji ale parintilor adoptivi trebuie sa fie legate de sanatatea fizica si de diferentele vizibile ale copilului. Parintii adoptivi trebuie sa foloseasca toate mijloacele pentru a-i intari identitatea copilului, pentru a-i da sentimentul ca apartine familiei lor, culturii si originii lor.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30