Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Copilul meu nu este bucuros sa ma vada: fac ceva gresit? PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Mama si copilulParintii care isi lasa copiii in grija unei dadace, la cresa sau la gradinita cu program prelungit pot trai multe sentimente de-a lungul timpului. Aceste sentimente pot fi de: vinovatie, confuzie, de a se simti ranit(i) sau chiar de gelozie pentru ca si-au lasat micutii in grija unui strain.

Emotia si tristetea este si mai mare in situatiile cand copilul evita pe cat posibil sa stea in prezenta parintilor la intoarcerea acestora acasa, sau arata de fata cu parintii ca prefera compania persoanei care s-a ocupat de el / ea pe parcursul zilei, in timpul cat parintii sai au lipsit.

Daca, ca si parinte, ati fost pus in vreuna din situatiile prezentate mai sus, si daca micutul Dvs va face sa va simtiti dat(a) la o parte sau nu va prefera compania...cititi mai departe! Cercetatorii sunt de parere ca in timpul petrecut cu copilul, o dadaca sau educatoare il ajuta pe parinte sa creasca copilul, dar nu l-ar putea inlocui.

Copiii cu varsta de peste 1 an vor avea sentimente de puternic atasament fata de persoana care are grija de ei, insa vor continua sa arate si sa simta atasamentul primar fata de parinte. Orele in care acestia sunt despartiti de parinti nu par sa aibe un efect negativ in ceea ce priveste atasamentul copilului fata de parintii sai.

Ingrijorari apar atunci cand copilul este mai mic de 1 an si este lasat in grija unei persoane mai mult de 20 ore pe saptamana. Nu exista dovezi clare in acest sens, insa poate prezenta un factor de risc faptul ca pentru un timp atat de indelungat copilul este dat in grija altei persoane. Exista posibilitatea ca micutul sa nu mai simta nevoia sa fuga repede in bratele parintilor sai in momentul in care acestia revin acasa. Dar asta nu inseamna in mod automat ca micutul nu va fi atasat fata de parinte.

Dezvoltarea atasamentului fata de parinte este una din cele mai mari realizari in primul an de viata al copilului. Copiii lasati la cresa sau in caminul dadacei nu par sa fie supusi riscului foarte mult. Riscul este mai ridicat atunci cand copilul ramane in grija altei persoane chiar in interiorul caminului sau.

Daca copilul Dvs dovedeste un atasament puternic fata de persoana care are grija de el / ea in timpul zilei, nu va alarmati! Copilul are nevoie sa se simta in siguranta, fie ca va ramane acasa, fie la cresa. Si amintiti-va ca nimeni nu va poate inlocui pentru ca mereu veti fi NR 1 in viata copilului Dvs!

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30