Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Cum invatam copiii sa isi lege singuri sireturile? PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Copil legandu-se la sireturiPentru a le arata copiilor cum se leaga sireturile, veti avea nevoie de o pereche de incaltari cu sireturi. Pentru a intelege, incercati sa le aratati intregul proces in etape, pentru a-l invata pas cu pas. Aminti-va sa faceti si sa desfaceti la loc, in mod repetat, pana cand va dati seama daca copilul a prins mecanismul. Cand va intelege cate o etapa si o va executa corespunzator, copilul va fi incantat si dispus sa treaca mai departe, la urmatoarea etapa.

Pasul 1: aveti siretul desfacut, capatul din stanga fiind in mana stanga, capatul din dreapta fiind in mana dreapta, departate si tinute paralel, in sus;

Pasul 2: partea dreapta merge in partea stanga si partea stanga vine in partea dreapta, formand un X;

Pasul 3: siretul din partea stanga vine in mana dreapta si cel din partea dreapta trece in stanga;

Pasul 4: acum siretul aflat in mana dreapta va trece pe sub “gaura” formata, ducandu-l inspre fata, apucandu-l de capat si apoi tragand puternic, pana cand prima legatura (primul nod) ajunge la baza, la ultimele gauri ale papucului;

Pasul 5: siretul care este in partea dreapta se indoaie usor, la o distanta de 1-2 cm maxim, restul lungimii sale ramanand orientata in jos. Miscarea se face pe degetul aratator si apoi siretul indoit este tinut intre degetul mijlociu si cel mare;

Pasul 6: siretul din partea stanga vine peste siretul indoit. Degetul mijlociu formeaza astfel cu ajutorul siretului o gaura. Miscarea este sustinuta de degetul mare, degetul aratator si cel mijlociu.

Pasul 7: degetul mare este pus pe siretul care vine dinspre partea stanga si apoi aratatorul preia miscarea, ducand siretul prin gaura (degetul mare se retrage).

Pasul 8: siretul este scos prin gaura. Trageti cu putere pana jos si aranjati in asa fel lungimea siretului, in asa fel incat ambele parti sa formeze “funda”, si astfel pasul 1 este incheiat.

Pasul 9: copilul va lega siretul celuilalt papuc, va face pasii de mai sus, sub supravegherea Dvs, eventual corectandu-l cu mainile in mod direct.

Pasul 10: ii explicati ca ar fi bine sa isi fixeze lungimea siretului in asa fel incat capetele siretului sa fie egale, astfel ca si fundele vor fi egale si daca nu vor atarna pe jos, nu va exista riscul sa calce pe ele si, mai rau, sa se impiedice.

Trucuri:
- in loc sa incepeti direct cu incaltarile, luati o bucata de franghie. Copiilor le va fi mult mai usor sa o manuiasca.
- cand veti incepe folosirea unor incaltari pentru a exersa legatul papucilor, folositi inca de la baza papucului 2 culori care le veti lega la mijloc. In fiecare gaura va trece rand pe rand fiecare culoare, iar la finalul gaurilor, unde papucul trebuie legat, veti avea spre exemplu un siret rosu in partea dreapta si unul albastru in partea stanga. Astfel, va va fi mult mai usor sa va referiti la culorile siretului respectiv decat sa il bulversati pe copil cu “partea stanga” si “partea dreapta”.

Smile  Mult succes si… rabdare!  Smile

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms Gradinita

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30