Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Cum putem stopa comportamentul inadecvat la copii? PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Copil pedepsitCel mai bun mijloc de stopare este sa ignorati comportamentul respectiv (momentul cu pricina). Aceasta este metoda cea mai eficace pentru o anumita perioada de timp. Daca doriti sa stopati imediat comportamentul respectiv, puteti folosi metoda “ia o pauza”.

Cum functioneaza metoda?
Decideti mai intai care este comportamentul care doriti sa nu il mai aiba copilul, cum ar fi un comportament agresiv (verbal si fizic) sau periculos chiar. Alegeti un loc bine determinat la care copilul sa aiba acces pentru “a lua o pauza”. Faceti in asa fel incat locul sa nu fie deloc interesant pentru copil, dar nici sa il inspaimante (de exemplu: pe un scaun, la colt etc). Cand sunteti plecati de acasa, alegeti alt loc unde copilul ar putea sa se duca si sa se calmeze pentru “pauza” care i-o cereti. Astfel, va putea intelege ca nu numai acasa ii este supravegheat comportamentul si ca in orice imprejurare trebuie sa se poarte politicos si respectuos.

Daca au loc "scene" cu comportament inadecvat, spuneti-i copilului faptul ca maniera cum s-a purtat este inacceptabila si avertizati-l ca il veti trimite intr-un anumit loc pentru “a lua o pauza”. Este de preferat sa ramaneti calmi cand ii atrageti atentia si sa nu va enervati. Daca copilul continua sa se poarte urat, cu calm, luati-l si duceti-l in zona destinata luarii unei pauze.

Daca este posibil, tineti seama de cat de lunga a fost pauza respectiva data copilului. Uitati-va la ceas sau asezati Dvs ceasul pentru ca acesta sa stie cand pauza a luat sfarsit si isi poate relua joaca / activitatile, in speranta ca problemele nu se vor mai repeta.

Pauza care trebuie sa o ia copilul ar trebui sa fie de scurta durata, cate un minut pentru fiecare varsta (5 minute pentru copilul de 5 ani), va incepe din momentul in care copilul a ajuns in zona destinata “pauzei” si se va termina cand copilul s-a calmat.

Indicat ar fi sa fiti cu ochii pe micut sau macar sa puteti auzi daca cumva face altceva decat sta cuminte. Sub nici o forma nu ii vorbiti, pentru ca fie il faceti sa fie in continuare nerespectuos, fie il faceti sa uite si sa nu se mai gandeasca de ce este in locul acela.

Daca copilul paraseste zona unde trebuie sa stea pentru “a lua o pauza”, fara agresivitate, aduceti-l inapoi la locul respectiv si porniti din nou cronometrul. Cand timpul s-a scurs, lasati-l pe copil sa plece din locul respectiv.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30