Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Cum sa ii ajutam pe copii sa spuna adevarul? PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Copil cu ochelariCopiii mint uneori. Putem insa sa ii ajutam sa spuna adevarul prin raspunsuri calme si de-o maniera logica, cand stim ca urmeaza sa spuna ceva ce nu este adevarat. Pentru ca metoda sa dea roade, trebuie sa le intelegem comportamentul si sa ne amintim ca toti copiii au un rationament diferit de cel al adultilor.

Pentru a-i ajuta sa spuna adevarul, adultii trebuie sa faca diferenta intre minciuna - rezultata din intentie si frecventa de a insela ("nu eu am facut asta!) si imaginatia unui copil caruia ii place sa inventeze povesti.

Minciunile repetate apar in urma unor mici minciuni ici si colo, care se estompeaza in timp si copilul va ramane cu impresia ca nu face nimic gresit. Copilul incepe sa creada ca povestile SF sau afirmatiile fara temei sunt un mijloc eficace pentru:

- a minimaliza rusinea
- a evita o pedeapsa
- a atrage atentia
- a-si proteja respectul de sine
Inventand povesti
Dupa ce a vazut ca prietenul lui tocmai si-a cumparat un caine, un copil poate afirma in mod categoric "si eu am un caine acasa!". Stiind ca nu spune adevarul, putem crede ca micutul este un mincinos daca tot ceea ce isi doreste, spune ca este real. Daca copilul vorbeste de dorinta lui intr-o maniera convingatoare, aceasta poate deveni realitate in mintea sa.
Intr-o situatie in care copilul inventeaza lucruri, incercati sa dati atentie sentimentelor sale mai degraba decat faptelor pe care acesta le evoca: "Ti-ai dori un pui de catel? Ti-ar place sa ai si tu unul?". Dandu-i ocazia copilului de a avea in mintea sa ceva ce isi doreste in realitate, dorinta se mai estompeaza cel mai adesea.
Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30