Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Cum sa-l faceti pe copil sa prinda gustul cititului PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Copil citindCum sa il stimulati pe copil sa citeasca ? Scopul nu este doar sa il invatati sa citeasca, ci sa il obisnuiti sa citeasca. Copiii care vor continua sa citeasca si cand vor fi adulti, vor deschide apetitul si copiilor lor pentru lectura.

Interesul pentru lectura este mai ridicat in randul copiilor cu varsta sub 6 ani. Acestia merg la scoala cu dorinta de a invata sa citeasca. Dar se observa un interes scazut in clasele primare in ceea ce priveste cititul, cu precadere in randul baietilor.

Unde este copilul care seara se calma doar dupa ce i se citea o poveste ? Cativa ani au fost de-ajuns ca acest obicei sa fie dat uitarii.
Lipsa de diversitate in textele propuse de invatatori este de asemenea una din cauze. Sunt copii care refuza sa citeasca pentru ca subiectul nu le prezinta niciun interes si continutul textului nu este conform asteptarilor lor. Asadar, trebuie oferite scolilor o literatura demna pentru numele de «scoala » cu autori, lucrari si genuri diferite.

De asemenea, nu trebuie uitate nici benzile desenate intrucat ele sunt o forma de lectura complexa. Asadar, exista o serie de activitati menite sa starneasca curiozitatea unui copil.

O alta metoda ar fi sa i se sugereze sa faca o prezentare a unui subiect care il incanta. Niciun copil pasionat de un personaj sau de o materie sau subiect, nu va refuza sa se informeze pentru a explica altora ceva ce el cunoaste foarte bine.

Intalnirea unui copil cu o carte, la orice varsta din viata, este  precum o intalnire cu un nou prieten : nu trebuie dictata, ci doar sugerata.

Si nu uitati in primul rand ca verbul « a citi » nu suporta timpul imperativ !

Stiati ca un procentaj de 20 pana la 25% din elevi pot intampina dificultati de invatare si, din pacate, deseori acestia se descurajeaza si isi pierd interesul de a mai citi inca dinainte de a intra in ciclul gimnazial ? Citindu-le micutilor scurte povestioare seara, inainte de culcare, veti putea preveni dificultatile de invatare mai tarziu.
Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms Gradinita

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30