Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
De unde vin bebelusii? PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Mamica gravidaCe trebuie sa raspunda si cum trebuie sa reactioneze un parinte cand copilul sau il intreaba "Dar eu de unde am venit?"

Incepeti prin a trage adanc aer in piept, pentru a va reveni. Copiii isi surprind de obicei parintii cu garda jos cand curiozitatea le da tarcoale. Asadar, relaxati-va!

Apoi amintiti-va urmatoarea regula: incepeti cu informatii generale si treptat indreptati-va atentia spre anumite detalii. Raspundeti-i copilului la intrebare, dar pastrati discutia la un nivel simplu de inteles, mai ales in situatia in care copilul este mic. Curiozitatea copilului Dvs poate fi generala si daca ii oferiti mai multe informatii decat este necesar, cateodata puteti sa va complicati oferindu-i informatii mai complexe.

Intrebati-va "De fapt ce vrea sa stie copilul?". Daca sunteti inca nesigur(a), intrebati-l pe copil direct la ce se refera mai exact. Aceasta este si o buna ocazie sa aflati cum gandeste copilul Dvs. Un raspuns general poate fi de-ajuns. Pentru a va face o idee, iata mai jos cateva exemple:

- Intrebare: "De unde vin copiii?" - Raspuns: "...un bebelus creste intr-un loc special, in corpul mamicii lui"

- Intrebare: "Cum ajung bebelusii acolo?" - Raspuns: "...bebelusul creste in interiorul unui ou mic mic". Daca sunt cerute mai multe detalii, continuati cu: "...cand este fecundat de sperma de la tati".

- Intrebare: "Dar sperma cum ajunge acolo?" - Raspuns: "...asta se intampla cand mamicile si taticii se iubesc intr-un mod special". Daca sunt cerute mai multe detalii, continuati cu: "...cand mamicile si taticii se iubesc intr-un mod special, sperma pleaca din corpul lui tati si ajunge in corpul mamicii"; "asa incepe viata fiecarui om".

Explicatiile detaliate pot astepta
Raspunsurile generale sunt de obicei suficiente pentru copii. Ramane la alegerea Dvs sa decideti care este momentul cel mai indicat pentru a-i explica copilului procesul reproducerii, dand atentie si la varsta copilului, tinand cont de maturitatea lui si de curiozitate. Fiecare parinte va decide cand va veni acest moment.

Indiferent de situatie, amintiti-va sa purtati toata discutia cu degajare, incercati sa aflati ce vrea sa afle copilul de fapt, oferiti-i o explicatie simpla si spuneti-i adevarul. Daca va amintiti aceste sfaturi, poate fi chiar mai usor decat v-ati imaginat.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30