Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Emotiile copiilor PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

ClownParintii si profesorii au un rol cheie in stabilirea bazelor inteligentei emotionale ale copilului, deoarece ei reprezinta adevarate modele.

Un factor important in constientizarea sentimentelor il reprezinta familia. Daca familia vorbeste despre sentimente, copiii vor invata sa le identifice si sa le exprime corespunzator.

Un parinte bun trebuie sa se intereseze ce sentimente are copilul sau cu privire la anumite intamplari. De exemplu, daca il intereseaza ce a facut copilul la scoala in ziua respectiva, il intreaba ce a simtit el si ce au simtit ceilalti colegi cu privire la evenimentele petrecute.

La scoala am invatat ca trebuie sa ne dezvoltam independenta, sa percepem emotiile celor din jurul nostru si sa tinem cont ca ele stau in mainile noastre. Sa ne folosim energia pentru a ne analiza propriile actiuni si sa nu ne pierdem timpul criticandu-i pe altii.Trebuie sa-i evitam pe cei care ne pun intr-o situatie de inferioritate sau nu ne respecta sentimentele. Sa fim constructive si sa luam din comportamentul celor din jur numai ce ni se potriveste. Sa nu privim total in gri, ci sa avem o gandire pozitiva, sa observam bucuria, frumusetea si splendoarea intregului ce ne inconjoara.

Atat in familie, cat si la scoala suntem invatati despre sentimentele oamenilor, despre respect, despre cum ar fi bine sa ne comportam in anumite situatii si in societate.

Un copil are dreptul sa traiasca sentimente de furie si manie atunci cand este cazul, fara a fi criticat sau pedepsit. Este foarte important ca un copil sa dispuna de o paleta cat mai bogata de sentimente. Un copil sanatos este in cea mai mare parte a timpului vesel si doar rareori trist si agresiv. Parintii trebuie sa intervina atunci cand la copil predomina sentimentele negative, deci cand copilul este aproape mereu trist sau agresiv, cand plinge frecvent, cand isi pierde interesul pentru lucruri care obisnuiau sa-i placa.

Este adevarat ca e bine sa mai si gresim, pentru a capata experienta, pentru a simti si amagiri, si dureri si pentru a ne maturiza. Trebuie sa invatam sa oferim, sa daruim, sa iertam, sa intelegem, sa mai oferim o sansa celor care au gresit fata de noi si acum le pare rau, sa nu fim agresivi cu colegii si cu cei din jur, sa nu ne fie frica si sa privim cu incredere spre viitor pentru ca stim ca intodeauna exista cineva care sa ne calauzeasca pasii in viata.

Printre aceste persoane se afla si doamna psiholog care ne-a invatat sa scoatem in  evidenta calitatiile colegilor nostri. Unii colegi nu aveau curajul sa-si arate calitatiile, dar doamna psiholog ne-a aratat ca fiecare om are sentimentele lui  si ca nimeni nu e perfect, ca toti avem calitati si defecte si ca nu trebuie sa judecam pe nimeni atata timp cat si noi mai gresim.
Autori: Cosoiu Ioana & Cret Bianca
Clasa a-IV-a A,  Scoala Generala Nr.3, Brasov

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30