Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Etapele trecerii de la scutec la folosirea toaletei PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Copil in scutecCand ar trebui sa incep obisnuirea copilului cu mersul la toaleta ?

Nu incepeti sa il invatati pe copil sa mearga la toaleta pana cand atat Dvs, cat si el, nu sunteti pregatiti pentru asta. Sunteti pregatita atunci cand sunteti gata sa va dedicati timpul si energia necesara sa il incurajati pe copil zilnic, cel putin timp de 3 luni consecutive.

Copilul Dvs este pregatit atunci cand este capabil sa va atraga atentia ca scutecul sau este umed sau imbibat, sau atunci cand copilul este capabil sa spuna ca vrea sa mearga la olita. Asta se intampla de obicei cand copilul are intre 18-24 luni. Totusi, nu este iesit din comun ca un copil sa mai poarte scutece chiar si la varsta de 2 ani si jumatate sau la 3 ani. 
Cum ar trebui sa imi pregatesc copilul sa foloseasca toaleta ?

Permiteti-i copilului Dvs sa fie prezent cand mergeti la baie si faceti-l sa se simta in siguranta in baie. Permiteti-i sa vada urina in vasul de toaleta. De asemenea, lasati-l sa traga apa la WC.

Inainte sa il obisnuiti cu mersul la toaleta, lasati cate o olita in camera in care copilul sta in timpul zilei si unde se joaca, pentru ca acesta sa se obisnuiasca cu mersul la olita. Luati in calcul sa amplasati cate o olita la fiecare etaj al casei, daca locuiti intr-o casa cu mai multe etaje.

Permiteti-i copilului sa observe, sa atinga si sa devina familiar cu olita.

Spuneti-i copilului ca olita este numai a lui. Permiteti-i sa stea pe olita imbracat complet, ca si cum ar fi un scaun normal. Permiteti-i sa se ridice de pe olita in orice moment. Nu il obligati pe copil sa stea cu forta mult timp pe olita.

Dupa ce copilul s-a obisnuit cu olita si dupa ce a stat imbracat pe olita, incercati sa il asezati pe copil pe olita fara pantaloni si fara scutec.

Urmatorul pas este sa ii aratati copilului la ce foloseste olita. Cand mai face treaba mare in scutec, luati scutecul si puneti treaba mare in olita.

Lasati-l pe copil sa urmareasca cum ce era in olita se duce in vasul WC-ului si apoi incurajati-l sa traga singur apa.

Cum imi invat copilul sa foloseasca toaleta ?

Dupa ce copilul Dvs s-a obisnuit cu trasul apei la WC si cu statul pe olita, puteti sa incepeti sa il invatati sa mearga la toaleta direct unde se poate aseza pe olita. Aveti in vedere sa ii dati pantaloni care sa ii poata da cu usurinta jos, singur.

Majoritatea copiilor trebuie sa faca treaba mare o data pe zi, de obicei la o ora dupa masa. De asemenea, simt nevoia sa urineze de obicei la o ora dupa ce au baut o cantitate mai mare de lichide.

Pe langa semnalele care copilul le-ar putea da cand are nevoie sa mearga la toaleta, puneti-l pe olita la intervale de timp regulate, cam la fiecare ora si jumatate, 2 ore.

Stati langa copilul Dvs cand este pe olita. Citindu-i o poveste sau povestind cu el, il veti ajuta sa se relaxeze. Laudati-l cand merge la baie sa se aseze pe olita, dar nu va aratati dezamagirea cand nu face la olita. Incercati sa aveti rabdare cu el.

Odata ce copilul a invatat sa foloseasca olita la baie, poate incepe sa foloseasca WC-ul din baie.

Cat timp imi va lua sa imi obisnuiesc copilul sa foloseasca WC-ul ?

Ar putea sa va ia cu aproximatie 3 luni. Este important sa fiti rabdatoare si sa il incurajati. Nu il pedepsiti si nu il certati cand se mai intampla si accidente.

Daca copilul nu se obisnuieste in 3 luni, consultati medicul Dvs de familie. Cel mai probabil motiv pentru care nu s-a invatat cu toaleta este pentru ca nu este pregatit.
Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30