Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Face pozna dupa pozna (de la 2 la 3 ani) PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Fetita cu codita"EU SINGUR !"
Copilul Dvs isi da seama ca este din ce in ce mai autonom: deschide usa de la intrare, isi duce paharul cu suc dintr-o parte intr-alta, incepe sa se spele singur. Se identifica cu parintii sai, vrea sa faca totul asa cum faceti si Dvs dar, bineinteles...fara ajutor! In acelasi timp se opune autoritatii care vreti sa o aveti asupra sa si spune "nu" la toate. Va incerca sa vada care dintre voi 2 va avea ultimul cuvant de spus, va sfideaza uitandu-se drept in ochii Dvs.

La aceasta varsta copilul va testeaza si isi masoara autonomia de fata cu alti adulti. De asemenea, va imita iar aceasta etapa este necesara in evolutia sa. Ceea ce parintii numesc "boacane", copilul le vede ca pe o neindemanare, o actiune care nu prea a iesit bine.

Ce puteti face?
- reaminti-i constant copilului ceea ce ii este permis si limitele in care ii este permis sa faca anumite lucruri. Explicati-i constant de ce nu tolerati anumite actiuni care le intreprinde (riscul de a se rani, grija fata de ceilalti, respectul etc). Incercati sa il faceti sa inteleaga ca este spre binele sau si ca nu aveti niciun interes sa il suparati. Fiti fermi si constanti: nu tolerati ca azi sa faca cumva si maine sa ii interziceti din nou. Un copil mic are nevoie de repere stabile si cuvinte clare, daca nu, va fi confuz in legatura cu cum ar trebui sa se poarte.
- evitati sa va suparati, chiar daca neindemanarea copilului va agaseaza sau daca rabdarea Dvs a ajuns la limite. Nimic nu va impiedica sa ii aplicati o palma la fund daca totusi insista sa faca un lucru in ciuda explicatiilor voastre. Apelati la explicatii de genul ca ati fi fost foarte trista daca ar fi cazut pe fereastra si ca v-a speriat foarte tare sau ca ati fi fost trista daca v-ar fi spart vaza preferata, desi stia ca nu are voie sa o atinga.
- dati dovada de rabdare: micutul Dvs s-ar putea sa incerce sa reia anumite obiceiuri, doar pentru a vedea daca in continuare ii este interzis acest lucru. Tineti-va fermi...va intelege pana la urma ca in viata nu poate avea si nu poate face chiar tot ce isi doreste.
- nu folositi cuvinte care sa il jigneasca (bun de nimic, prost crescut, rau, obraznic). Din contra, incurajati-l spunandu-i ca stiti ca inca nu poate face chiar totul, ca un adult, pentru ca este inca mic. Cu o astfel de atitudine, cu siguranta data viitoare isi va da silinta sa faca mai bine lucrurile. Astfel, il veti ajuta sa fie constient de capacitatile sale si sa ii creati o imagine pozitiva despre sine.

Articole similare: De la 1 la 2 ani

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms Gradinita

Evenimente

Februarie 2019 Martie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28