Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
La ce varsta trebuie aplicate regulile unui vocabular corect? PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Fetita razandAm fi tentati sa spunem: de cat mai devreme cu putinta. Chiar si inainte de a invata sa vorbeasca, copilul asimileaza cuvintele pe care le aude. Asadar, parintii trebuie sa vorbeasca corect in prezenta copiilor lor.

De la varsta de 3 ani, copilul este in general in masura sa inteleaga reactiile pe care pronuntarea anumitor cuvinte le starneste. Inca din copilarie, de cand copilul invata sa vorbeasca, este de preferat sa i se explice ferm ca anumite cuvinte nu sunt frumoase si ca nu trebuie sa le foloseasca, intrucat copiii nu au voie sa vorbeasca asa. Deseori ii auzim in colectivitate pe copii spunand: "nu este frumos sa zici asa". Asta inseamna ca mesajul a fost perceput!

Scopul este de a-i atrage atentia asupra unei astfel de situatii pentru ca micutul sa inteleaga cand i se aduce aminte sa stie ce are si ce nu are voie sa spuna.

Sa aveti in vedere si faptul ca amenintarile si pedepsele nu servesc la nimic. Poate isi ating scopul pe moment, dar nu pentru o durata mai indelungata. Daca de fiecare data cand foloseste un cuvant urat pedepsiti copilul, este foarte probabil ca va adopta acest intreg repertoriu cu prima ocazie cand va putea.

Puteti totodata sa ii permiteti copilului sa va faca observatie si Dvs cand veti folosi astfel de cuvinte, pe care el nu are voie sa le foloseasca. Acest mod de abordare a problemei il va determina sa isi supravegheze vocabularul, ceea ce este bine si pentru Dvs.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms Gradinita

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30