Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Noua pasi in invatarea bunelor maniere PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Fetita la masaIndiferent dacă este o cină acasă, la un prieten sau o întâlnire de afaceri prelungită, noi judecăm oamenii după bunele maniere de care dau dovadă. Dar ce puteţi face dacă, în anumite circumstanţe, copiii Dvs râgâie sau se mânjesc la masă?

Dr. Alex Packer, psiholog şi autor al cărţilor "Cât de nepoliticos!”,”Ghidul bunelor maniere pentru tineri”, "Comportament adecvat” şi "Nu vă purtaţi urât cu oamenii!” recomandă următorii 9 paşi care vă vor ajuta să-l îndrumaţi pe copilul Dvs spre bunele maniere:

1. Gândiţi pozitiv. În loc să îi demonstraţi copilului Dvs că a greşit, încercaţi să îi arătaţi ce a făcut bine. Spuneţi „Am fost aşa de încântată când ai fost la cină la prietenul tău acasă. A fost extraordinar când tu te-ai servit singur atunci când ai primit farfuria”.

2. Nu transformaţi servirea mesei într-un „moment de lecţie” neplăcut. Acest lucru nu numai că îi vor determina să fie nepoliticoşi, dar ei vor deveni nervoşi, vor refuza chiar să mănânce, la fel şi Dvs.

3. Aveţi grijă de propriul comportament. Nu serviţi masa în lenjerie sumară, asta doar dacă vreţi ca şi copiii Dvs să se comporte la fel.

4. Nu etichetaţi copilul ca fiind nepriceput. Mai bine atrageţi-i atenţia într-un mod neutru, practic. De exemplu puteţi să îi spuneţi: ”Este bună ideea să îţi pui şervetul, căci aşa nu ţi se vor mai murdări hainele dacă, din întâmplare, cade mâncarea pe tine”.

5. Educaţi-l în aşa e fel încât să pară un joc. O dată pe săptămână, seara, încercaţi să cinaţi cu el, în mod oficial. Obişnuiţi-l să îşi aleagă o anume îmbrăcăminte potrivită unei asemenea ocazii, să se obişnuiască cu un meniu special, şi alte asemenea maniere elegante. Astfel, copilul Dvs va dobândi acea graţie de care se va bucura în viitor.

6. Lăsaţi copilul să ştie că ofensa bunelor maniere nu există atâta vreme cât nu este nimeni să vadă. Dacă Dvs veţi mânca nişte cartofi, de exemplu, cu degetele, fără să folosiţi furculiţa şi să fiţi singuri, sau cu un prieten care este de acord să anulaţi manierele, nu este o încălcare a acestora.

7. Familiarizaţi copilul cu tradiţiile. Invitaţi oaspeţi  la masă şi lăsaţi-l să servească aperitivele. Acest fapt îl va ajuta, indirect, să înveţe bunele maniere la servirea mesei.

8. Dacă auziţi că râgâie, explicaţi-i faptul că în anumite culturi acest gest este este o cale de a-ţi arăta aprecierea, dar că în ţara în care locuieşte nu este politicos. Dacă el v-a auzit cumva pe Dvs în casa altcuiva, s-ar putea să vă creadă, la rândul lui, nepoliticos şi să nu dorească să se îndrepte.

9. Încercaţi uneori să luaţi masa împreună în oraş, în restaurant / fast food în care nu ţin cont de cele mai bune maniere şi unde nu veţi fi nevoit să trageţi, politicos,  scaunul să se aşeze cineva, şi asta pentru că scaunul este fixat de duşumea. Încercaţi un restaurant simpatic, care să permită copiilor să-şi comande ei singuri mâncarea, să fie atenţi la modul cum se achită nota şi bineînţeles la bacşis!!!

Şi Dr. Packer vă sfătuieşte să nu vă pierdeţi cumpătul dacă cumva manierele de acasă ale copilului Dvs sunt îngrozitoare. "Adeseori aceşti copii manifestă un comportament exemplar în afara casei. Dacă, într-adevăr, este aşa, atunci este nemaipomenit. Puteţi avea încredere în ei!”.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30