Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Educatie
Pregatirea copiilor pentru gradinita PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Beatrice Popovici, colaborator Gradinite BrasovAutor: Beatrice Popovici, studenta la Facultatea de Psihologie-Sociologie (New York)

Prescolarii sunt an de an atat entuziasmati, cat si putin nervosi de faptul ca vor merge la gradinita, ca vor fi nevoiti sa asculte de d-na educatoare, ca trebuie sa se comporte frumos, sa fie sociabili cu ceilalti copii din grupa, sa asculte de fiecare data cand li se spune ceva important, sa se joace cat mai placut cu putinta.

Modul cum copiii reactioneaza la aceasta noua etapa din viata lor depinde atat de parinti, cat si de educatoare. Sunt foarte multe idei pe care parintii le-ar putea pune in practica pentru ca intrarea copilului la gradinita sa inregistreze un mare succes:
1. Cele mai multe gradinite ar trebui sa aiba o zi speciala in care sa poata fi vizitate de prescolari si parintii acestora. Aceasta va folosi la familiarizarea copilului cu gradinita, clasa, d-na educatoare. Daca gradinita nu are insa o astfel de zi, ar fi recomandabil sa obtineti o aprobare de la directoarea(directorul) gradinitei.
Un moment oportun pentru a face aceasta , ar fi inainte de terminarea anului prescolar, la inceputul lunii iunie.In urma acestei vizite veti observa cum multe dintre temerile prescolarilor in legatura cu acest nou inceput, vor disparea.

2. Copilul Dvs ar trebui sa stie cum sa aiba grija de nevoile personale: sa se imbrace singur, sa-si lege sireturile la papuci, sa isi incheie nasturii la haine, sa-si puna centura de siguranta ori de cate ori calatoreste in masina, etc. O mica observatie in legatura cu incheiatul gaicilor si pantofilor: la unii copii, aceste abilitati apar mai tarziu decat la alti copii, de aceea ar fi indicat sa exersati din timp cu ei, ca odata ajunsi la gradinita sa aiba invatate si aceste deprinderi.

3. Aveti grija ca princhidelul sa doarma suficient inainte de a merge la gradinita , sa fie odihnit, micul dejun oferit sa fie cat mai bogat in vitamine. De asemenea, sa nu uitati sa le spuneti cateva vorbe frumoase inainte de a pleca la gradinita: " sa ai o zi buna!' , " arati foarte bine azi", "imi place cum te-ai pieptanat", " sa fii cuminte, ca de obicei".

4. Asigurati-va de faptul ca micutul stie numele sau intreg, adresa unde locuieste, numarul de telefon. In cazul in care intampina probleme in cunoasterea acestor date, scrieti-le dvs pe o hartie si puneti-o in buzunarul micutului.

5. O alta idee ar fi sa pregatiti copilul cu notiunea timpului. Ajutati-l sa inteleaga cat timp va fi departe de casa, de Dvs, sa stie cand e dimineata, pranz, dupa-amiaza.

6. De asemenea, familiarizati copilul cu drumul pe care trebuie sa-l parcurga de acasa pana la gradinita, spuneti-i cine trebuie sa-l astepte acolo dupa terminarea programului. In cazul in care prichindelul trebuie sa ajunga la gradinita cu autobuzul, iar Dvs. nu-l puteti insoti, rugati o cunostinta, un vecin sau cineva de incredere sa il acompanieze pana la destinatie.

7. Nu uitati de controlul medical anual care se face inainte de inceperea oricarui an scolar. Este foarte important sa stiti ca sanatatea copilului dvs. este una dintre cele mai bune, ca este pe deplin pregatit pentru a fi instruit, a dobandi cunostinte ce il vor ajuta sa descopere cat " de mare si intelept" a devenit el.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms Gradinita

Evenimente

Februarie 2019 Martie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28