Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Nutritie
Asigurati-i copilului o dieta cu alimente cu indice glicemic scazut PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Fetita mancand vata pe batDe ce? Indicele glicemic este o unitate de măsură care arată cât de rapid un carbohidrat este digerat, intră în sânge şi măreşte nivelul zahărului din sânge. Alimentele cu un indice glicemic mărit , cum ar fi făina şi zahărul rafinat, sunt rapid digerate, cauzând accelerarea nivelului zahărului din sânge şi a insulinei din organism. Asemenea efecte se regăsesc la persoanele afectate de diabet şi obezitate.

Alimentele cu indicele glicemic scăzut, pe de altă parte, asigură un nivel optim al zahărului în sânge, precum şi al colesterolulului,  scăzând riscul de apariţie a diabetului. Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să înlocuiţi alimentele cu un indice glicemic ridicat cu cele al căror indice este scăzut şi în felul acesta este asigurat atât un nivel al zahărului echilibrat în sânge, cât şi deprinderea unor obiceiuri sănătoase de alimentaţie.

Cum? În general, alimentele bogate în fibre şi proteine au un indice glicemic scăzut şi sunt mai săţioase. Fasolea, produsele lactate, fructele şi legumele şi toate soiurile de  grăunţe / cereale sunt alimente cu un indice glicemic scăzut. Încercaţi să nu consumaţi alimente cu un indice glicemic ridicat fără avizul medicului; prin combinarea cu alimente cu indicele glicemic scăzut, rezultatul este cu siguranţă pozitiv pentru nivelul zahărului din sânge. De exemplu, mâncaţi o felie de pâine cu unt sau o banană cu iaurt pentru un echilibru alimentar perfect.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30