Gradinite Sibiu | Gradinita Sibiu
Litchi - un fruct exotic si sanatos Imprimare
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 
Articole - Articole despre nutritie
LitchiLitchi sunt fructe de dimensiunea unor cirese mari. Au o coaja groasa, care se desface usor (coaja rosie, fructul alb si sambure). Litchi este cultivat in China,  dar si in nordul Thailandei, Laos, Cambodgia, Vietnam, Bangladesh, Pakistan, India, in sudul Japoniei.
 
Exotice si rafinate, au gust dulce, aceste fructe erau simbolul iubirii. Ele se pot conserva in sirop de zahar (le gasiti sub forma de compot in lantul de magazine Kaufland), dar pot fi gasite si proaspete. Miezul este dulce insa au sambure care atentie, NU trebuie mancat intrucat este toxic.
 
Litchi sunt binevenite a fi consumate in perioadele reci ale anului, combat oboseala, sunt o sursa considerabila de energie (au 66 calorii la 100 g de fruct, 1,3 fibre, 44g lipide). Fructul contine si vitamina C (aceeasi cantitate care o contine portocala), fosfor, potasiu, magneziu si calciu.
 
Din continutul sau mai face parte si vitamina B2 si B9, atat de necesare pentru formarea globulelor rosii, aducand si beneficiul reechilibrarii sistemului neuromuscular.
Consumul de litchi are efecte pozitive asupra glandelor, tumorilor, problemelor stomacale.  Favorizeaza asimilarea fierului.
 
Consumul excesiv poate duce la febra si sangerari nazale ! ! !
Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."