Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Sanatate
Anorexia si bulimia, mai mult decat o simpla problema de greutate PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Fetita mancandUn studiu releva ca, inca de la varsta de 11 ani, 37% din eleve si-ar schimba modul in care arata daca ar putea. Acest procent creste la 58% la elevele de 13 ani si la 55% la elecele de 15 ani. Inca de la varsta de 8 sau 9 ani, fetitele se preocupa de greutatea lor. Din pacate, pentru  multe dintre ele, problema nu se opreste aici si lupta impotriva alimentelor este abia la inceput. Anorexia si bulimia au consecinte serioase asupra sanatatii. Aceste tulburari se manifesta in primul rand in adolescenta si vizeaza cu precadere fetele.

Anorexia
Anorexia este o tulburare de alimentatie care se caracterizaza printr-o obsesie contra hranei si obsesia de a fi foarte slab, obsesie provocata de un regim malefic. Nicio persoana nu sufera de anorexie, aceasta este o privare intentionata de alimente pentru a slabi. Pe langa faptul ca persoanele anorexice se priveaza de alimente, sunt adesea hiperactive si fac tot felul de exercitii pentru a pierde din greutate. Boala se dezvolta adesea la pubertate, in momentul in care corpul se schimba si se rotunjeste (maturizeaza).

Anorexicul prezinta o slabire semnificativa (cel putin 15% din greutatea normala). Pierderea masei musculare ii da un aspect scheletic si, chiar daca este prea slaba, persoana anorexica se vede mereu grasa si are o frica bolnava de a nu se ingrasa. Anorexicul este adesea perfectionist si reuseste ceea ce intreprinde. In acelasi timp, are o imagine saraca despre sine si doreste sa-si exercite un mai bun control asupra sa, refuzand alimentele. Anorexia este adesea acompaniata de alte tulburari psihologice (, cum ar fi anxietatea, obsesii si depresie).

Bulimia
Bulimia este de asemenea o tulburare de alimentatie si se caracterizeaza prin excese alimentare pe care persoana in cauza incearca sa le compenseze prin regimuri si cu laxative cu scopul de a pierde din greutate. Contrar anorexicilor, persoanele care sufera de bulimie au in general o greutate normala, cateodata sub cota normala. Bulimicii sunt constienti ca au o problema, dar deoarece cauta mereu aprobarea celor din jur, de mutle ori jena ii impiedica de a cauta ajutorul inainte de varsta adulta. Ca si in cazul anorexiei, bulimia este des acompaniata de alte probleme pshihologice.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms Gradinita

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30