Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Sanatate
Cauzele aparitiei constipatiei la copii PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Copil plangandUn scaun pe zi, este bine. Doua scaune, nu este bine. Si niciunul, este uneori normal. Constipatia este, inainte de toate, o chestiune de varsta, de regularitate si de alimentatie.

Explicatii:
Frecventa normala a scaunelor la copii variaza in functie de varsta: nou-nascutul poate avea scaun dupa fiecare masa (mai ales cei care primesc lapte matern) iar sugarul mai mic de o luna poate avea un scaun pe saptamana.

La copilul mai mare care are o alimentatie asemanatoare adultilor, frecventa scaunelor poate varia intre 3 scaune pe zi si un scaun la 3 zile.

Vorbim de constipatie cand scaunele sunt dure, voluminoase si rare. Iesitul la toaleta este dureros si poate fi acompaniat de sangerari ale anusului care se fisureaza la iesirea scaunelor prea voluminoase. Acumularea fecalelor poate provoca dureri cu balonari, pierderea poftei de mancare si chiar voma.

Deoarece nu se simte bine, copilul constipat este in general prost dispus. Atunci cand resimte dureri la momentul mersului la toaleta, s-ar putea ca pe viitor sa se retina de la a mai merge, ceea ce va agrava lucrurile deoarece scaunele sunt retinute se vor deshidrata si vor forma un dop (fecalom) care va fi si mai greu de eliminat. Este un cerc vicios: constipatie / retinere.

Fibre, apa si exercitii
Cauza cea mai desa a constipatiei la un copil este datorata unui consum redus de fibre alimentare, mai ales sub forma de produse cerealiere, faptul ca nu bea multa apa, lipsa rutinei / orei de stat pe WC si pe fondul unei lipse de activitati fizice (mai ales la adolescenti). Si nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca in cazul constipatiilor, exista cazuri precedente la parinti sau in familie.
Rareori constipatia poate fi pusa sub semnul manifestarii unei probleme mai serioase de sanatate.

Articole similare: Constipatia la copii 

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30