Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Sanatate
Cauzele conjunctivitei si tratamentul acesteia PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Ochi de copilCauzele conjunctivitei (Continuarea articolului: Simptomele conjunctivitei si controlul oftalmologic)

Infectiile
Daca se scurge din ochi un lichid mai vartos, ca si puroiul este probabil o bacterie. Raspunzatoare de astfel de infectii sunt multe bacterii, cu precadere stafilococi. De asemenea, alte cauze le mai reprezinta si bolile, inclusiv virusii (herpesul) si nu in ultimul rand bolile copilariei (rujeola, varicela).
Destul de rar cauzele sunt ciupercile (micoze) sau parazitii.
Alergiile
Unul din patru cazuri ale conjunctivitelor au la origine alergia (febra fanului, alergia la polen). Alergia provoaca lacrimarea abundenta si creaza discomfort. Cateaodata se umfla usor si conjunctiva si pleoapele.
Multe substante pot cauza alergii ochilor: parul si/sau saliva animalelor, lentilele de contact, alimente (precum: oua, alune, capsuni), praful, coliere/bratarile, anumiti microbi...Este asadar greu de determinat cauza alergiei. Si de aceea apelam la doctorii alergologi. Daca conjunctivitele sunt prea frecvente sau jeneaza prea tare, trebuie facute teste pentru a afla substantele care le declanseaza.

Substante iritante
Alte substante pot declansa conjunctivita. Fumul sau anumite produse folosite in cadrul serviciului detinut de bolnav. Corpul reactioneaza prin iritatii. Anumite boli, denumite "generale" pentru ca afecteaza mai multe organe pot viza si ochii iar forma pe care o imbraca este conjunctivita.

Durata si transmiterea conjunctivitei
Perioada de incubatie este de cateva zile (conjunctivita bacteriala) si aproximativ o saptamana la cea virala.
Conjunctivita este o boala contagioasa, aceasta poate fi transmisa de la un ochi la celalalt sanatos doar printr-o simpla atingere. Simplul contact cu bolnavul poate transmite boala la omul sanatos. Locuri propice pentru raspandirea ei: strand, piscina, dusuri. Este de preferat sa folositi individual prosopul si sa explicati copilului sa nu il foloseasca in comun cu alti copii (la gradinita, la piscina, in tabara).

Cum tratam conjunctivita?
In cazul conjuctivitei bacteriale, se trateaza cu picaturi (antibiotice) sau creme (alifii). Atentie! Daca observati ca vedeti mai "in ceata" cauza poate fi alifia, care ingreuneaza vazul. conjunctivita virala trece de la sine, dar vindecarea poate fi grabita prin picaturi administrate local, care vor impiedica o eventuala conjunctivita bacteriala sa se extinda.
Local se pot curata ochii cu tifon / vata inmuiat(a) in ceai de musetel.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30