Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Sanatate
Ce este alergia la oua? PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Fetita IepurasAlergia la ouale de gaina este foarte des intalnita, atat la adulti (8,1 % din alergiile alimentare), cat si la copii (30% din alergiile din cauza alimentelor). Ea apare in cele mai multe cazuri inca de timpuriu, spre varsta de 1 an. Un procent de peste 50% se vindeca de aceasta alergie, cu conditia sa se respecte un regim alimentar adecvat.

Diagnosticul de "alergie la oua" este comparabil cu cel de "alergie la lapte". In cazul in care este evitat consumul de oua, pentru mai bine de 50% din copii trec de la stadiul de alergie, la intoleranta in ce priveste ouale.

Bine de stiut este ca dintre albus si galbenus, cel care provoaca mai repede alergia este albusul. Simptomele pot fi respiratorii (astm) sau cutanate (eczema, urticarie). Simptomele apar fie imediat dupa consumarea alimentului continand proteina de ou, fie la cateva ore dupa. Cele mai multe alergii dureaza intre 1-2 zile la copii.

Unii copii alergici la oua nu pot fi vaccinati cu vaccinuri care au in continut proteina de ou (vaccinurile impotriva oreionului, vaccinurile antigripale). Acestea nu sunt indicate in cazul unei alergii reale la ou, intrucat vaccinurile se dezvolta in culturi din celule de ou.

Unul dintre alergenii majori din ou este albumina (proteina din ou), care este greu de digerat.

De asemenea, oul este foarte prezent in preparatele agroalimentare, existand multe produse care contin proteina din ou, dar numele de pe eticheta nu este cel de "ou". Pentru asta va trebui sa fiti atenti cand consumati produse care au inscrise pe etichete: "adaos", "coagulant" sau "emulgator". De asemenea, evitati consumul de alimente care contin substante precum: "albumina", "ou" - indiferent: albus, galbenus, pudra de ou, precum si: "ovalbumina", "lecitina", "ovovitelina", "vitelina", "lisozima", "globulina" sau "ovoglobulina".

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30