Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Sanatate
Ce se intampla cand inghite guma de mestecat PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Guma de mestecat Aproape oricine a inghitit o guma de mestecat, dar doar cativa copii au avut cu adevarat nevoie de un doctor din aceasta cauza.

S-ar putea sa fi auzit ca o guma inghitita va sta in stomac timp de 7 ani. Nu este adevarat ! Desi stomacul nu poate digera o bucata de guma cu aceeasi usurinta cu care digera alta mancare, sistemul digestiv isi poate desfasura activitatea la parametri normali. 

Cand reprezinta o problema inghitirea gumei de mestecat ?

Inghitirea in cantitati mari a gumei de mestecat, sau in multe bucatele mici intr-o perioada scurta de timp poate bloca tractul digestiv (cazuri rare). Blocajul este posibil cu atat mai mult cu cat, impreuna cu guma, se inghit si alte obiecte (ex : monedele).

Copiii mici sunt cei mai vizati sa aiba de suferit in urma acestor accidente pentru simplul motiv ca nu inteleg ca guma este mestecabila, nu de inghitit.

Dar, afara de aceste scenarii rare si stranii, inghitirea unei gume de mestecat nu produc niciun rau in organism.  

Ce se intampla mai exact cu guma inghitita ?

Guma de mestecat este facuta fie din materiale naturale, fie sintetice (baza de guma), conservanti, indulcitori si diverse arome. Corpul nostru poate absorbi indulcitorii, cum ar fi zaharul la care se adauga si multe calorii in cazul in care se mesteca guma in cantitati mari. Insa tractul digestiv uman nu poate digera baza de guma. Prin urmare, calatoria gumei de mestecat se va incheia cu o vizita la toaleta.

Sunt unii copii prea mici pentru a mesteca guma ?

Copiilor nu ar trebui sa li se permita sa mestece guma pana nu vor intelege pe deplin importanta de a nu o inghiti. In jurul varstei de 5 ani, majoritatea copiilor vor intelege ca guma este diferita de dulciuri si nu trebuie inghitita.

Asadar, daca unul din copiii Dvs are frati sau surori mai mici, instruiti-l sa nu le ofere acestora guma de mestecat pana cand nu se fac mai mari sau pana cand Dvs sau partenerul Dvs nu le da permisiunea.

Orice copil poate mesteca guma ?

Prea mult din orice poate fi o problema. Guma de mestecat este dificila pentru dantura si majoritatea sortimentelor de guma contin zahar si acesta cauzeaza cariile dentare. Gumele de mestecat indulcite cu sorbitol pot de asemenea sa fie problematice, intrucat acesta poate cauza diareea. Gumele de mestecat cu scortisoara pot irita cavitatea bucala. Cateodata pot sa fie de esenta prea tare (senzatia de a lua foc gura sau de piscaciune).

O regula eficienta ar fi sa cauti guma fara zahar si sa nu se mestece mai mult de una-doua pastile / zi. Si cand copilul s-a saturat de ea, aveti grija sa nu o inghita ! 
Nota: Toate informatiile de mai sus au fost prezentate in scopuri educative. Pentru un sfat medical de specialitate, diagnostic sau tratament, consultati medicul Dvs.
Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30