Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Sanatate
Copilul la varsta de 5 ani PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Fetita de 5 ani cu iepurasAcest articol prezinta activitati si realizari pe care copii de 5 ani trebuie sa le faca / aiba deja. Este important de retinut ca varsta in sine este data ca si reper. Unii copii isi pot dezvolta mai repede sau mai tarziu de cinci ani aceste abilitati.

Dezvoltarea Fizica: sare, se imbraca fara ajutor, isi tine bine echilibrul, patineaza, merge cu tricicleta sau chiar bicicleta, compune scrisori simple, manuieste bine lucrurile si jucariile, isi incheie singur siretele sau incaltamintea, fetele sunt cu un an in urma fata de baieti in ceea ce priveste dezvoltarea muschilor.

Dezvoltarea Emotionala: sigur de sine, se integreaza usor in alte medii, ii place casa si camera lui, ii place sa se asocieze cu mama, capabil sa se autocritice, ii place sa ii fie trasate responsabilitati. Este deja mult mai usor sa i se impuna reguli.

Dezvoltarea Sociala: ii place joaca in colectiv, are prieteni “speciali”, foarte organizat, ii plac jocurile, inclusiv cele cu reguli simple si usor de tinut minte si aplicat, deja aminteste de momentul “scolii”, ii place sa se afiseze cu lucruri si haine noi, nerabdator sa i se traseze sarcini, mai ales daca implica controlul asupra altor copii.

Dezvoltarea Intelectuala: stie aproximativ 2100 de cuvinte, poate spune o poveste de lungime medie si cu grad scazut de actiune, isi poate recunoaste scris propriul sau nume, cunoaste culorile, incepe sa inteleaga diferenta dintre adevar si fictiune sau minciuna, interesat de ceea ce-l inconjoara, ii place sa iasa la plimbare, la magazine, in oras, incredintandu-i-se sarcini precum anumite cumparaturi etc..

Informatiile prezentate mai sus sunt date cu titlu informativ, pentru a ajuta parintii sa-si inteleaga copilul si sa stie ce sa astepte de la copilul lor. Orice intrebari legate de dezvoltarea copilului Dvs trebuie adresate doctorului sau educatoarei.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms Gradinita

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30