Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Sanatate
Copilul meu are febra PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Termometru38° C, 39° C, 40° C… Toti parintii au trecut prin aceasta ingrijorare: aceea de a vedea ca temperatura copilului este tot mai ridicata.
Deoarece o mare parte dintre parinti sunt dezarmati si nelinistiti in fata acestui fenomen (natural totusi) ne propunem sa va prezentam o serie de recomandari pentru a stii cum sa reactionati cand mercurul termometrului urca mai mult de 36,5.

O reactie naturala
Febra nu este o boala. Este o reactie naturala a organismului in fata unei agresiuni. Poate fi vorba de o afectiune interna (cresterea dintilor) sau externa (exces de caldura in timpul caniculelor mai ales, sau datorita infectiei cu un germene, virus, bacterie).
Febra nu este in cele mai multe cazuri o chestiune grava. Foarte rar ea este semnul unei boli grave care va aduce dupa sine complicatii. De altfel, febra este un semn ca oricare altul. Tinand cont de toate aceste semne (pofta de mancare, tonus, stare de spirit) trebuie sa reactionati, respectiv sa consultati doctorul pediatru.

Cum trebuie luata temperatura
La copilul mai mic de 3 ani, singura modalitate eficace de a-i lua temperatura este pe cale rectala. Calea rectala nu este iritanta pentru copil, doar daca ii verificati foarte des temperatura copilului. Tineti cont de faptul ca temperatura nu se verifica decat daca copilul pare bolnav si cu stare febrila.
Nu este deloc recomandabil sa luati zilnic temperatura sugarilor si copiilor cu varsta de pana intr-un an.
Pentru bebelusi, alegeti un termometru cu afisaj electronic cu capatul fin si ingust. Practic si eficace, deoarece la finalul celor 60 de secunde, va indica faptul ca temperatura a fost verificata.
 
Cand trebuie tratata temperatura?
Inainte de administrarea vreunui medicament pentru scaderea febrei, cateva lucruri simple trebuie facute pentru a scadea temperatura:
- dati-i de baut in mod regulat copilului;
- nu faceti prea cald in camera (temperatura ideala este de 19 grade)
- nu infofoliti copilul cu prea multe haine sau paturi, lasati-i posibilitatea caldurii sa iasa din corpul sau dar in acelasi timp vegheati sa nu ii fie frig micutului;
 
Pe vremuri, erau recomandate baile calde (apa sa fie cu 2 grade mai rece decat temperatura corpului copilului) pentru a scadea febra. Potrivit noilor recomandari, parintii sunt sfatuiti sa nu mai faca bai calde copilului bolnav deoarece, adesea, aceste bai nu fac decat sa inrautateasca starea generala a copilului. Dar daca sunteti convinsi ca baile il calmeaza pe copil si ii fac placere, puteti sa ii faceti.
 
Va urma: Cand trebuie tratata febra si cum?
Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30