Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Sanatate
Copilului ii este frica de doctor? PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Copil la consultDe fiecare data cand vine vorba sa ii faceti o vizita doctorului, se repeta povestea: ochii in lacrimi, plansete, tipete si copilul este timorat. Cum sa il asigurati ca totul va fi bine?

Intre vizitele obligatorii pentru vaccinuri, cele pentru a-i tine sub observatie buna dezvoltare, copilul mai are cateodata intalniri cu doctorul, care nu intotdeauna sunt agreabile pentru el.

De ce este speriat?
Copilul cu varsta de pana la 6 ani este mult prea mic sa inteleaga ca i se face ceva (care il doare / sperie) pentru a-i face bine. Copilul traieste primele vaccinuri si controale medicale dureroase ca pe niste agresiuni care nu sunt necesare si in fata carora este neputincios.

Se poate simti "pedepsit": acest sentiment de culpabilitate se mentine cu atat mai mult cu cat cineva din anturajul sau se foloseste de ideea de doctor sau de injectie pentru a-l ameninta pe copil in cazul in care acesta nu asculta ordinele care i se dau. Este posibil ca Dvs insiva sa ii transmiteti nelinistea (din cauza bolii, frica ca o sa-l doara). De asemenea, este recomandabil ca si doctorul sa faca eforturi de a si-l atrage pe copil si de a-l asigura ca totul va fi bine.

Inainte de consultatie, dati-i sentimentul de incredere
Pentru a va pregati copilul pentru consult, este de bine sa dati importanta comunicarii, cuvintelor. Explicati-i de ce merge la doctor si ce ii va face doctorul: "Se va uita la corpul tau, in urechi, iti va asculta inima cu un mic aparat care nu doare si va asculta cum respiri..." si ramaneti fermi: "Stiu ca nu iti face placere, dar trebuie sa mergem". Nu ignorati frica copilului doar pentru ca "trebuie" sa faca ceva. Mai degraba apelati la orgoliul si mandria pe care o are copilul: "Doar n-o sa iti fie tie, care esti asa mare, frica de o mica intepatura in mana?". Sau pregatiti-l prin invaluire: "Nu doare tare, ai sa vezi". Incercati sa aveti o atitudine intelegatoare, fara sa-l bruscati pentru a-l obliga.

Limitati surprizele
Amintiti-i
ca inca de cand era bebelus, doctorul l-a examinat pentru a vedea daca a crescut, daca s-a ingrasat...si ca doctorul il cunoaste bine. Totodata, luati cu Dvs si cateva mici jucarii care ii plac in mod deosebit. O data ce ati ajuns in cabinetul doctorului, copilul se va simti mai confortabil.
Evitati pe cat posibil sa simta durerea, ca aceasta este cel mai des cauza fricii. Daca copilul plange inainte sa va vina randul sa intrati la doctor, calmati-l cu un joc sau citindu-i o povestioara.

Dati-i incredere
Puteti sa ii propuneti doctorului o vizita introductiva, cand copilul este sanatos, care ii va permite copilului sa se familiarizeze cu locul, si doctorului ii va permite sa-si cunoasca micutul pacient in afara unei situatii in care copilul este bolnav si are nevoie de o consultatie / tratament.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms Gradinita

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30