Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Sanatate
Muscatura de caine PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Fetita cu catelMasurile in astfel de cazuri sunt medico-chirurghicale (chirurgicale in cazurile mai grave). Avem de-a face cu o rana profunda si infectata. Este asadar necesar sa adoptati o atitudine cat se poate de responsabila,  care poate evita cateodata consecintele dramatice care pot decurge din acest eveniment neplacut.

Urmatoarea etapa este sa aflati starea celui muscat si nu in ultimul rand sa verificati starea de sanatate a cainelui.

Trebuie evaluate riscurile respectivei muscaturi, cat de grave sunt pentru cel ranit. Riscul infectios exista intotdeauna, dar si cel al turbarii.

De asemenea, la evaluarea situatiei de fapt trebuie avut in vedere si daca cainele este unul cunoscut sau este un caine necunoscut, despre care nu aveti de unde obtine informatii.

Daca cainele este cunoscut victimei: chiar daca a muscat victima, cainele nu trebuie omorat, ci doar tinut sub observatia atenta a veterinarului. Exista sanse ca acesta sa fi muscat dupa ce a fost provocat sau daca ati observat in ultimul timp o schimbare in comportamentul sau normal. Daca raspunsul este afirmativ in ce priveste ultimul aspect, atunci exista riscul ca animalul sa fi fost contaminat cu rabie si el, la randul sau.

Efectuati intotdeauna verificari in ce priveste acest caine, daca are vaccinurile facute la zi, daca este controlat constant de medicul veterinar.

Caine necunoscut (pierdut/vagabond): in acest caz, consultati de urgenta medicul pentru a fi informat despre riscurile contaminarii si gravitatea muscaturii.

Examenul clinic general: trebuie analizate eventualele contuzii, hematoame, fracturile, traumatismele craniene (datorate socului avut asupra unui copil)

Examenul clinic al muscaturii: daca rana supureaza si este adanca, pot aparea sechele morfologice sau estetice. Cel mai adesea, ranile sunt superficiale si sunt cele mai periculoase si inselatoare victimei, care considera ca nu este prea grava muscatura. Chiar daca rana este superficiala, muscatura a perforat in profunzime, existand un risc crescut de infestare. Daca sangele a iesit din piele, riscul contaminarii este ridicat.

Cele 3 riscuri medicale ale muscaturii de caine:
- riscul rabic (turbare): la cea mai mica indoiala sau daca nu aveti informatii despre cainele respectiv este necesar sa va vaccinati ANTIRABIC. Prezentarea la doctor este obligatorie, chiar daca zona respectiva a fost dezinfectata cu apa oxigenata.
- vaccinarea cu antitetanus, pentru a evita infectarea
- riscul infectiei cu germeni aflati in saliva animalului - care duc la boli de gravitate medie: salmonella, toxocaroza (boala parazitara dobandita dupa infestarea cu larve de ascaris ale cainilor).

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Mai 2019 Iunie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31