Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Sanatate
Simptomele conjunctivitei si controlul oftalmologic PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Ochi de copilConjunctivita reprezinta inflamarea conjunctivei. Conjunctiva este o membrana transparenta care contine vase de sange fine si reprezinta invelisul din interior al pleoapelor si al partii interne a globului ocular. Aceasta protejeaza ochiul.

Care sunt simptomele?
Se pot resimti arsuri, iritatie, senzatia de "praf in ochi", disconfort sau mancarimi, de la caz la caz. Ochii lacrimeaza, dar lichidul scurs este mult mai gros, transparent, de culoare alba sau galbuie care uneori este raspunzator de lipirea genelor intre ele (in cazul in care lichidul este mai gros). Apare sensibilitatea la lumina iar ochiul poate fi rosu in anumite cazuri. Vazul nu este afectat in niciun fel dar vederea poate fi ingreunata de lichidul care se scurge din ochi.

Controlul oftalmologic
Nicio conjunctivita nu este identica cu alta. Dar din descrierea simptomelor, oftalmologul isi poate da seama cel mai adesea ca este vorba de o conjunctivita.

Anumiti virusi (denumiti adenovirusi) dau nastere la conjunctivite contagioase. Evolueaza prin intermediul epidemiilor mai ales in colectivitati (scoli, spitale etc). Le recunoastem prin particularitatea ca ambii ochi sunt foarte rosii. Pot avea ca durata cateva saptamani. Caracteristic lor este si ganglionul mic din spatele urechii. Daca intre timp scade si vederea, atunci este posibil sa fie afectata si corneea, ceea ce inseamna ca boala are complicatii si trebuie consultat de urgenta medicul.

Va urma: Cauzele conjunctivitei si tratamentul acesteia

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms Gradinita

Evenimente

Februarie 2019 Martie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28