Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Gradinite Sibiu | Gradinita Sibiu
Violenta la TV PDF Imprimare Email

Copii in fata televizoruluiAutor: Iulia Panait, studenta la Facultatea de Drept si Sociologie (Universitatea Transilvania - Brasov)

Un numar mare de lucrari a demonstrat ca atat copiii, cat si adultii imprumuta atitudini, reactii emotionale si stiluri noi de conduita din mass media si, in special, din filme si televiziune.

Martin Barker si Julian Petley explica in cartea lor “Ill effects, the media / violence debate”  faptul ca parintii deseori recunosc ca proprii copii imita ceea ce privesc la televizor. De asemenea, subliniaza ca doar copiii mici - pana in 7 ani - copiaza ceea ce vad la televizor deoarece acestia sunt in faza construirii propriei  identitati. Imitarea violentei este vazuta ca o inabilitate de a distinge realitatea de fictiune. Copiii  copiaza ceea ce vad la televizor deoarece le lipseste experienta si capacitatile intelectuala care sa ii poata ajuta sa se apere de iluzia realitatii.

Citeşte mai departe...
 
Caracteristicile stilurilor parentale PDF Imprimare Email

Psiholog specialist RODICA INCZEAutor: Psiholog specialist RODICA INCZE

Fiecare familie tinde să aibă o atmosferă proprie, care creşte din relaţiile şi valorile familiei şi care este influenţată de evenimente ce intervin şi de poziţia familiei în lumea exterioară.
Unele familii trăiesc în armonie, altele în conflict. În unele familii membrii sunt în conflict unii cu alţii tot timpul, în afară de atunci când ameninţă un pericol din exterior. Unele familii au o atmosferă democratică, altele permisivă, iar altele autocratică. Stilurile parentale influenţează atmosfera din familie.

Citeşte mai departe...
 
Cand copiii se joaca... PDF Imprimare Email

Copil jucandu-seAdultii nu acorda intotdeauna prea multa atentie jocurilor copiilor. Ca si cum acestea ar fi expresia imaturitatii copiilor. Si totusi, daca jocul ii face placere copilului, acesta este deja mai mult decat o simpla ocupatie.

Cunoastem foarte bine ca jocul este important in dezvoltarea memoriei, imaginatiei, relatiilor sociale etc...Dar, este de asemenea, si unul din factorii determinanti in ce priveste evolutia copilului: evolutie fizica, psihica, din punct de vedere al relatiilor sociale. Unul dintre aspectele principale ale jocului este acela ca jocul ajuta copilul sa treaca peste toate etapele dificile si sa rezolve conflictele.

Primul stadiu al jocului:

Citeşte mai departe...
 
Diferenta dintre disciplina si pedeapsa PDF Imprimare Email

Copil suparatDisciplina ii invata pe copii cum sa se poarte. Disciplina ar trebui sa aiba logica in viziunea copilului, ar trebui sa aiba legatura si cu situatia cand copilul a procedat gresit. Disciplina il ajuta pe copil sa se simta bine referitor la cum se poarta. De asemenea, i se da posibilitatea sa isi indrepte greselile si il face responsabil de faptele sale.

Pedeapsa insa ii indica copilului doar ca a facut ceva gresit. Nu ii spune cum ar fi trebuit sa procedeze. Asadar, pedeapsa s-ar putea sa nu aibe logica pentru copil. De obicei, pedeapsa nu are legatura cu ceea ce a facut copilul gresit.

Iata cateva exemple cu privire la ce ar putea gresi un copil, cateva tipuri de pedeapsa si disciplina. Sesizati diferentele...

Citeşte mai departe...
 
Si despre alte forme de inteligenta.... PDF Imprimare Email

Psiholog scolar Anca OprisAutor: Psiholog scolar Anca Opris

Howard Gardner vorbeste despre nu mai putin de 8 tipuri de inteligenta in teoria inteligentelor multiple.
1. Inteligenta spatiala – reprezinta capacitatea de a vedea structuri si forme cu precizie, de a  imagina usor obiecte 3D, presupune abilitati native de orientare in spatiu, anticiparea mentala a miscarilor pe tabla de sah sau estimarea foarte precisa a distantelor; cei care poseda  acest tip de inteligenta  se exprima foarte usor prin desene, fotografii sau sculpturi, respectiv arhitectii, constructorii, designer-ii etc.  Intre inteligenta spatiala si cea logico-matematica e o legatura foarte stransa dar nu trebuie sa se confunde.

Citeşte mai departe...
 
« ÎnceputAnterior616263646566676869UrmătorSfârşit »

Pagina 61 din 69

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Februarie 2019 Martie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28