Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Gradinite Sibiu | Gradinita Sibiu
Cum sa dezvoltam inteligenta emotionala a copiilor nostri? PDF Imprimare Email

Anca Opris - psiholog scolar

Autor: Psiholog scolar Anca Opris

Programul de dezvoltare a inteligentei emotionale : "Fericit ca sunt EU!”

Practica de psiholog scolar mi-a confirmat faptul ca noi, adultii, comitem, constient sau nu, erori etichetand copii sau categorisindu-i in inteligenti si mai putin intelgenti. Cat de destept este un copil? Are QI 70, 99, 114, 135 etc. La ce ne foloseste un coeficient? Cu ce il ajuta pe copil sau pe adultul de langa el sa afle acest lucru? In ce fel este folosita aceasta informatie?

Citeşte mai departe...
 
Varsta lui "DE CE?" PDF Imprimare Email

Semnul intrebariiCu o imaginatie debordanta, copilul Dvs va asalteaza cu intrebari pe durata intregii zile si uneori aveti impresia ca nu mai stiti ce sa ii raspundeti. Nu inceteaza sa va surprinda si cateodata va face sa va simtiti stanjeniti. Este posibil sa ii raspundeti la toate intrebarile intr-o maniera adecvata? Ce ascund de fapt aceste "de ce"-uri? Ar trebui sa aveti raspuns la toate intrebarile?

"Tati, ce boala e aceea care o gasim in carne?", "Mami, de ce fratele meu are cocosel si eu nu...?". "CE?", "DE CE?", "CUM?" Copilul pune numeroase intrebari despre orice. Viata cotidiana, sexualitate; copilul aude vorbindu-se in jurul lui despre multe lucruri si vrea sa le inteleaga.
Descoperirea lumii
Toate aceste interogatorii sunt "normale"? Exista o varsta bine defininta pentru aceste intrebari? Se pare ca fiecare copil are o perioada cu acest "de ce" care incepe spre varsta de 3 ani. De fapt, este inceputul vietii sociale, cand copilul inceteaza sa fie lipit tot timpul de fusta mamei si isi indreapta atentia spre ceilalti: incepe sa descopere lumea.

Citeşte mai departe...
 
Sa vorbim despre inteligenta...emotionala PDF Imprimare Email

Anca Opris - psiholog scolarAutor: Psiholog scolar Anca Opris
Gradinita nr. 25 & Scoala Generala nr. 3
Practica privata: Cabinet Psihologic PSIHO-VAD
Str. Livada Vulturului, nr 10 - Brasov
Tel: 0723.869111, Cabinet: 0268.325276
E-mail:
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sa vorbim despre inteligenta... emotionala sau arta de a cunoaste si controla emotiile noastre si ale altora.
Pana nu de mult, emotiile erau considerate ca fiind acel ceva care ne incurca in viata, acel lucru pe care nu este bine sa-l arati pentru ca iti aduc neplaceri si esti considerat slab.
Daca la inceputul secolului trecut se impunea conceptul de inteligenta cognitiva si care era legat intr-un mod discriminatoriu de selectia copiilor in scoli, recrutare in armata sau chiar era folosit ca un mijloc de selectie a persoanelor care emigrau in SUA, spre sfarsitul  secolului XX, un alt concept apare si este tot mai des utilizat: inteligenta emotionala si este direct raspunzatoare de redefinirea imaginii despre lume si om.

Citeşte mai departe...
 
Ce fel de disciplina este potrivita varstei copilului meu? PDF Imprimare Email

Copil ascuns in dulapBebelusii nu au nevoie de disciplina. Ei nu se comporta urât dintr-un anumit scop. Nu încearca sa va supere sau sa va controleze atunci când plâng. De obicei bebeluşii plang cand au nevoie de ceva. Ar putea sa le fie foame, să fie uzi, obosiţi, sa aiba dureri sau sa doreasca sa fie ţinuţi în braţe. Nu poate fi vorba de rasfat in primele şase luni de viata ale unui copil. Acei copii care sunt luaţi în braţe când plâng, se obişnuiesc cu ideea ca aşa sunt în siguranţa şi pot deveni dependenţi de cei din jur. De obicei, pe masură ce cresc, ei plâng mai puţin si de îndata ce pot vorbi vor folosi cuvintele pentru a va putea spune ceea ce doresc.

Copiii adeseori umbla prin lucrurile din casa. Amintiţi-va de boacanele copilareşti şi nu-i certaţi, folosiţi distracţia atunci când ei fac ceva ce nu va convine. Spuneţi-le „opreşte-te” sau „nu e voie” şi arataţi-le care sunt regulile pe care ei trebuie sa le respecte, dar lasaţi-le posibilitatea sa exploreze cel puţin o camera din casa.

Citeşte mai departe...
 
Protectia copilului care a savarsit o fapta penala si nu raspunde penal PDF Imprimare Email

Avocat Liliana MironAutor: Avocat LILIANA MIRON, partener la societetea civilă de avocaţi „Stefanescu-Goanga & Asociatii”;  
Website:
www.sga-law.com
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Extras din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, publicata in M. Of. partea I nr. 557/23.06.2004
Art. 80
(1) Pentru copilul care a savarsit o fapta prevazuta de legea penala si care nu raspunde penal, la propunerea directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului in a carei unitate administrativ-teritoriala se afla copilul, se va lua una dintre masurile prevazute la art. 55 lit. a) si c), respectiv plasamentul sau supravegherea specializata.
(2) In dispunerea uneia dintre masurile prevazute la art. 55 lit. a) si c), Comisia pentru Protectia Copilului, atunci cand exista acordul parintilor sau al altui reprezentant legal al copilului, ori, dupa caz, instanta judecatoreasca, atunci cand acest acord lipseste, va tine seama de:

Citeşte mai departe...
 
« ÎnceputAnterior616263646566676869UrmătorSfârşit »

Pagina 63 din 69

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Februarie 2019 Martie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28