Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Gradinite Sibiu | Gradinita Sibiu
Ce facem cand copiii mint? PDF Imprimare Email

Psiholog Anca OprisAutor: Psiholog scolar Anca Opris

Comportamentul. De ce fac asta?
• sa iasa din incurcatura, nu vrea sa dea de bucluc, nu vrea sa piarda o favoare sau sa nu faca ceea ce isi doreste – minciuna este o forma creativa de a iesi din incurcatura;
• sa impresioneze, sa manipuleze, sa intre in lupta pentru putere cu Dvs, sau vor pur si simplu sa va infrunte, poate sa ascunda ceva;
• cand sunt mici nu fac diferenta dintre bine si rau.

Citeşte mai departe...
 
Importanta jocului didactic la prescolari PDF Imprimare Email

Corina Gradinita Kids ParadiseAutor: Corina Chiru
Educatoare Gradinita Kids Paradise, Brasov

Jocul didactic rezolva prin continutul sau o mare parte din problemele educatiei intelectuale.  Desi rolul lui este mai neinsemnat in privinta transmiterii cunostintelor, in schimb el are o contributie larga in precizarea, consolidarea, adancirea, sisitematizarea si verificarea cunostintelor.

Valoarea jocului didactic nu se restrange insa numai la atat. El are o contributie mai cu seama in stimularea si dezvoltarea tuturor proceselor psihice.  Cea mai mare parte a jocurilor didactice, cu tot aspectul lor atractiv, cuprinde valoroase exercitii senzoriale si mintale. Astfel, jocurile didactice influenteaza in mod nemijlocit activitatea tuturor analizatorilor.

Citeşte mai departe...
 
Regulile parintelui modern PDF Imprimare Email

Psiholog Anca OprisAutor: Psiholog scolar Anca Opris

Traim intr-o lume intr-o continua schimbare. Sunt afectate o multitudine de aspecte ale vietii noastre cotidiene. Si rolul de parinte pare  sa fie abordat diferit de regizorul care este VIATA. Bunicii ne spun ca ei nu ne-au crescut dupa atatea reguli si norme. Parintii nostri, la randul lor, ne  ca nu ne-au crescut dupa „carte”. A fi parinte in ziua de azi, „acest azi al nostru”, pare a fi mai dificil, mai provocator  ca niciodata. Oare cum e sa fii copil in ziua de azi? Cum se construieste in „acest astazi” relatia dintre parinte si copil? Iata, in cele ce urmeaza, cateva sfaturi ale psihologilor in ceea ce priveste fundamentul pe care se construieste o relatie adecvata parinte-copil.

Citeşte mai departe...
 
Discutand cu copilul Dvs despre corpul sau PDF Imprimare Email

Fetita cu parul udÎntre 2 şi 6 ani copiii încep să manifeste interes pentru corpul lor şi al  celor din jur, în special pentru cei care sunt deosebiţi de ei, respectiv adulţii.  Vă puteţi aştepta să vă bombardeze cu întrebări deoarece micutul Dvs încearcă să-şi definească identitatea.

Convingeţi-l de faptul că trupul şi funcţiile sale sunt naturale şi sănătoase şi  învăţaţi băieţeii şi fetiţele despre anatomia ambelor sexe. Fetiţele au nevoie să  le spuneţi că au un corp frumos; la fel ca şi băieţii. Băieţii au nevoie să fie  siguri că părţile lor intime nu vor fi lovite. Atât la băieţi, cat şi la fetiţe  este necesar să le spuneţi cum, pe parcursul anilor, pe măsură ce vor creşte ei se  vor schimba, astfel încât aceste modificări să nu îi sperie.

Citeşte mai departe...
 
Cum sa utilizati consiliul de familie PDF Imprimare Email

Anca OprisAutor: Psiholog scolar Anca Opris

O familie echilibrata, frumoasa si corecta este familia in care se iau decizii in comun. Luarea acestora si respectarea lor uneste mai puternic membrii unei familii, elimina o continua ciorovaiala si inseamna tratarea egala a tuturor membrilor. Cand acceptam notiunea de egalitate, inseamna ca avem respect fata de toti oamenii – fie adulti, fie copii – si ii tratam cu demnitatea la care au dreptul.

Consiliul de familie este un loc, un forum pentru ideile, probleme si preocuparile tuturor membrilor, este un mod pasnic si cinstit de a rezolva disputele familiale (mult mai bun decat binecunoscuta batalie parinti-copil, ori rivalitatile dintre frati), ii invata pe copii ce inseamna ordinea si le arata ca exista anumite limite.

Citeşte mai departe...
 
« ÎnceputAnterior616263646566676869UrmătorSfârşit »

Pagina 65 din 69

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30