Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Gradinite Sibiu | Gradinita Sibiu
Cum cresc copiii la gradinita PDF Imprimare Email

Fetita cu ochi albastriUnde se situează ei:

Media de vârstă de 5 ani este entuziastă, ajutătoare şi potrivită. Copilul:
- face doar lucrurile pe care el ştie să le facă;
- are nevoie de atenţie, afecţiune, grijă;
- este energic şi nu are astâmpăr; curiozitatea sa este într-o continuă creştere;
- nu are atenţie sporită;
- poate aborda comportamente extreme;
- poate deveni mai nepoliticos.

Încotro se îndreaptă copiii?

Citeşte mai departe...
 
Jocul terapeutic PDF Imprimare Email

Psiholog scolar Rodica InczeAutor: Psiholog specialist RODICA INCZE

Folosirea jocului în diferite situaţii ale vieţii unui copil poate aduce alinare şi perceperea pozitivă a acelei situaţii. Adeseori părinţii prea obosiţi, prea aglomeraţi de griji sau de probleme scapă din vedere faptul că alături de ei creşte un copil. Un copil care percepe viaţa din prisma jocului şi din dorinţa de a se face înţeles de părinţi prin aceste manifestări comportamentale numite joc. Jocul este folosit atât ca metodă instructiv-educativă în vederea învăţării şi asimilării unor informaţii într-un cadru formal (grădiniţe), cât şi ca procedeu terapeutic de depistare a anumitor suferinţe (psihice sau organice) şi de comunicare a acestora.

Citeşte mai departe...
 
PLANSETUL COPILULUI – incurajare pentru consiliere PDF Imprimare Email

Rodica Incze, psiholog specialist BrasovAutor: Psiholog specialist RODICA INCZE

Un copil care plânge extrem de mult şi părinţii nesiguri şi epuizaţi având şi alte greutăţi suplimentare intră adesea într-un cerc vicios. Dacă ne gândim la zicala "Este nevoie de un sat întreg pentru a creşte un copil”, ar trebui să fie de fapt de la sine înţeles că părinţilor cu copii aflaţi în această situaţie li se poate oferi ajutoare specializate din partea altor persoane. Asta înseamnă că trebuie să existe posibilităţi de suport şi că părinţii trebuie să aibe curajul să le şi folosească.

"Primul ajutor pentru părinţii care au un copil foarte extenuant constă întodeauna în a-şi căuta ajutor de la alţii”.(Mauri Fries)

Când este bine să ai curajul să te duci la un consilier care s-a specializat pe situaţiile părinţilor cu copii mici?

Citeşte mai departe...
 
Ce facem cand copilul are tendinta de a trage de timp? PDF Imprimare Email

Anca Opris, Psiholog scolar BrasovAutor: Psiholog scolar Anca Opris

Sunt convinsă că mulţi dintre noi ne-am întâlnit cu situaţii în care copiii de lângă noi erau parcă programaţi să se mişte într-un alt tempo decât am fi dorit noi. Dacă  mai suntem şi în criză de timp, cu atât mai mult ni se par lenţi, că se “moşmondesc”, că parcă ne fac uneori în ciudă.
Comportamentul. De ce fac asta?

• (1) Daca este un comportament deliberat acesta trebuie înţeles ca un mod de a-şi afirma independenţa, de a atrage atenţia, ca un protest împotriva cicălelii prin care Dvs vă exercitaţi puterea;
• (2) Există şi o situaţie particulară, deloc de neglijat când acest comportament nu trebuie considerat greşit, ea fiind rezultatul unei percepţii a timpului diferită de cea a adulţilor: copiii trăiesc în prezent, au prea puţin noţiunea viitorului (apare când li se pare că sunt presaţi să se mişte mai repede);

Citeşte mai departe...
 
Probleme cu educatoarea la gradinita PDF Imprimare Email

Copil la gradi cu mana susEducatoarea este persoana pe care trebuie sa o intalniti inainte de a aborda directorul gradinitei. Ca fiecare institutie, gradinitele au fiecare in parte reguli specifice care abordeaza, in mod diferit, problemele. Primul pas este sa vorbiti cu educatoarea grupei – ea este cea care conduce grupa. Daca nu ati vizitat deja sala de clasa, va sugeram sa o faceti, tocmai pentru a va forma o parere despre felul cum arata viitoarea gradinita in care va invata copilul Dvs.

Este un lucru normal si de asteptat faptul ca doriti sa ii dati copilului Dvs educatia pe care o merita. Discutati cu educatoarea despre anumite lucruri pe care deja copilul Dvs le cunoaste si educatoarea urmeaza sa va informeze ce urmeaza sa invete copilul in cursul urmatorului an scolar. Apoi dati educatoarei o sansa, mai ales atunci cand copilul Dvs este fericit si nu are dificultati de adaptare la programul de gradinita.

Citeşte mai departe...
 
« ÎnceputAnterior616263646566676869UrmătorSfârşit »

Pagina 66 din 69

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms Gradinita

Evenimente

Februarie 2019 Martie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28