Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Gradinite Sibiu | Gradinita Sibiu
Hai sa ne jucam de-a doctorul (jocurile sexuale la copiii mici) PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Fetita si baiatEducatoarea copilului Dvs v-a informat despre o situatie delicata. Fiica Dvs si un copil din grupa ei s-au "jucat de-a doctorul” si au fost prinsi ca-si aratau unul altuia organele genitale. Cum veti reactiona? Este normal? Cum veti aborda problema acesta cu copilul Dvs?

In primul rand si cel mai important lucru, trageti puternic aer in piept si si constientizati faptul ca este perfect normal ca micutul Dvs copil sa fie curios si sa foloseasca jocuri pentru a-si explora corpul. Nu este un comportament erotic, ci doar curiozitate. Comportamentul sexual este incomod pentru adulti, dar foarte inocent pentru copiii mici.

Incepand cu varsta de 2 ani si jumatate si pana la 7 ani, majoritatea copiilor sunt curiosi si perceapa asemanarile si diferentele care exista intre corpul lor si al celor cu care ei se joaca. Ei doar se aventureaza in necunoscut si au intentia, prin jocuri, sa faca descoperiri in ce priveste aspectul sexual al corpului. In general, aceste jocuri se desfasoara in unul din cele 3 moduri:

Citeşte mai departe...
 
Rolul educatiei estetice in gradinite PDF Imprimare Email

Damian MargaAutor: Damian Marga, Educatoare Gradinita Kids Paradise - Brasov

Gradinita presupune abordarea educatiei estetice atat explicit, cat si implicit.
Activitatile obligatorii de desen, pictura, modelaj, activitatile practice au valente explicite dar dincolo de efectele in plan estetic, acestea dezvolta si componente ale educatiei psihomotorii cu implicatii majore in intreaga dezvoltare a sistemului psihic al copilului.

Citeşte mai departe...
 
TESTUL FAMILIEI PDF Imprimare Email

Mana de copil desenandAutor: Ramona Pop - Educatoare Gradinita nr. 23, Brasov

Desenul familiei apare ca un test proiectiv  care prezinta avantajul de a se centra pe grupul familial, un loc privilegiat pentru copil. Prin desen, subiectul dezvaluie intreaga constelatie de relatii existente intre membrii familiei sale sau isi prezinta preferintele si antipatiile, fie ele constiente sau inconstiente.

M. Borelli-Vincent a studiat modul de administrare standardizat al acestui test, precum si valoarea sa. Copilul primeste o foaie alba, A4 si un creion negru si i se cere sa deseneze o familie, asa cum vrea el. Se noteaza ordinea executarii personajelor, timpul de lucru si atitudinea generala a desenatorului. I se cere copilului sa numeasca fiecare personaj si sa spuna ce activitate face acesta (daca este cazul). Este intrebat daca familia desenat aeste una imaginara sau este familia sa reala. Daca nu este reprezentata familia sa, i se da o alta coala, cu cerinta de a-si desena propria familie. Se repreta pasii urmati si la primul desen, dar i se cere sa justifice eventuala absenta a unui personaj. Daca nu s-a desenat pe sine, i se cere sa adauge si imaginea sa.

Citeşte mai departe...
 
Scoala Parintilor PDF Imprimare Email

Psiholog specialist Rodica InczeAutor: Psiholog specialist RODICA INCZE

"Parinti buni → Copii si mai buni"
ARGUMENT
„ Când părinţii  explică, negociază şi argumentează, ambele părţi învaţă. Copilul creşte învăţând despre responsabilitate, stăpânire de sine, egalitate. Copilul este privit ca persoana activă şi competentă; autonomia copilului sporeşte”. 

Şcoala / Grădiniţa este instituţia socială în care se realizează educaţia organizată a tinerei generaţii. Ea este factorul decisiv pentru formarea unui om apt să contribuie la dezvoltarea societăţii, să ia parte activă la viaţă, să fie pregătit pentru muncă.

Citeşte mai departe...
 
Familia refacuta da nastere unor noi legaturi PDF Imprimare Email

FamilieNu intotdeauna usor de intretinut, relatiile inter familiale sunt cele care ridica o problema serioasa; problema spinoasa este relatia intre surorile si fratii vitregi. Atunci cand nu sunt certuri sau gelozii, copiii reusesc, cel mai adesea, sa dea nastere la complicitati intre ei, care ii face sa se apropie mai usor.

O familie marita
Exista si in Romania un numar considerabil de copii care fac parte dintr-o familie ulterior constituita prin casatoria mamei sau a tatalui cu alt partener si el la randul lui cu copii dintr-o casnicie anterioara.

In mod curios si placut, copiii se numesc intre ei "frati" si "surori", dar la aceasta buna intelegere o contributie mare o au si parintii, care stiu sa faca adaptarea copilului cu noua situatie mai usoara. Rare sunt cazurile in care se folosesc termeni precum "vitreg/vitrega", "fals/falsa", "neadevarat/neadevarata". Lucru care este foarte bun si sanatos in relatiile dintre frati. Astfel, nu doar legatura biologica isi poate spune cuvantul. Si totusi, si aceasta are importanta ei.

Citeşte mai departe...
 
« ÎnceputAnterior616263646566676869UrmătorSfârşit »

Pagina 68 din 69

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms Gradinita

Evenimente

Februarie 2019 Martie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28