Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Gradinite Sibiu | Gradinita Sibiu
Cunoasterea copiilor si dragostea neconditionata PDF Imprimare Email

Psiholog specialist Rodica InczeAutor: Psiholog specialist RODICA INCZE

În zilele noastre, se pune accent pe cunoasterea mentala a nou-născutului. Se fac studii şi observaţii speciale asupra creşterii copilului chiar din primele zile de viaţă. Toată lumea însă cade de acord asupra faptului că primi trei ani ai vieţii sunt cei mai importanţi din toată durata vieţii omeneşti.

Măreţia personalităţii umane începe din momentul naşterii. Din această afirmaţie, provine ceea ce poate părea o concluzie ciudată: aceea că educatia trebuie să înceapă de la naştere. Ciudată, întrucât, cum putem noi educa, din punct de vedere practic, un nou născut sau un copil de pâna la 2 ani care nu poate folosi cuvinte? Ce lecţii să dăm acestei mici fiinţe?

Citeşte mai departe...
 
Face pozna dupa pozna (de la 1 la 2 ani) PDF Imprimare Email

Bebe pe podeaDin momentul in care micutii nostri incep sa mearga, nu fac decat ce vor ei...scotocesc cu mainile cele mai diverse cotloane ale locuintei, va privesc fara sa inteleaga ca nu au voie..ce vor ei de fapt sa ne spuna si cum sa reactionam?

De la 1 la 2 ani: o curiozitate fara limite
O data ce copilul implineste varsta la care incepe sa mearga...gata cu linistea! Micutul Dvs descopera lumea care il inconjoara si fabuloasele sale comori. Il intereseaza si ii atrag atentia toate lucrurile din jurul sau.
Sunteti mereu in umbra lui pentru a-l prinde sa nu se impiedice de tocul usii sau il supravegheati pentru ca va fi tentat sa bage diverse obiecte in gauri sau daca se afla in parc, va fi tentat sa duca la gura pietricelele crezand ca sunt bomboane.

Citeşte mai departe...
 
Alocatia de sustinere pentru familia monoparentala PDF Imprimare Email

Liliana MironAutor: Avocat LILIANA MIRON, partener la societetea civilă de avocati „Ştefănescu-Goangă & Asociaţii”;  
Website: http://www.sga-law.com
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Potrivit O.U.G. nr.105/24.10.2003, modificată, statul român acordă alocaţii de susţinere pentru familiile care se afla în situaţia de a-şi creşte copilul/copiii din venituri mici, sau pentru familiile monoparentale.

Alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală

Beneficiază de alocaţie de susţinere familiile formate din persoana singură şi copiii în vârstă de până la 18 ani aflaţi în întreţinere şi care locuiesc împreună cu aceasta, denumite familii monoparentale. Prin persoană singură se înţelege persoana care se află în una dintre următoarele situaţii:

Citeşte mai departe...
 
Face pozna dupa pozna (de la 2 la 3 ani) PDF Imprimare Email

Fetita cu codita"EU SINGUR !"
Copilul Dvs isi da seama ca este din ce in ce mai autonom: deschide usa de la intrare, isi duce paharul cu suc dintr-o parte intr-alta, incepe sa se spele singur. Se identifica cu parintii sai, vrea sa faca totul asa cum faceti si Dvs dar, bineinteles...fara ajutor! In acelasi timp se opune autoritatii care vreti sa o aveti asupra sa si spune "nu" la toate. Va incerca sa vada care dintre voi 2 va avea ultimul cuvant de spus, va sfideaza uitandu-se drept in ochii Dvs.

La aceasta varsta copilul va testeaza si isi masoara autonomia de fata cu alti adulti. De asemenea, va imita iar aceasta etapa este necesara in evolutia sa. Ceea ce parintii numesc "boacane", copilul le vede ca pe o neindemanare, o actiune care nu prea a iesit bine.

Citeşte mai departe...
 
Inregistrarea tardiva a nasterii PDF Imprimare Email

Avocat LILIANA MIRONAutor: Avocat LILIANA MIRON, partener la societatea civila de avocati „Stefanescu-Goanga & Asociatii”;  
Website:
www.sga-law.com
E-mail:
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Conditii si procedura:
a) - situatia in care cel nascut nu a implinit varsta de 1 an ori situatia copilului nascut mort si neinregistrat in termen de 3 zile de la data nasterii.

In aceste cazuri, inregistrarea nasterii se face cu aprobarea primarului localitatii unde s-a produs nasterea pe baza declaratiei facute de catre persoana care declara nasterea, din care sa rezulte motivele intarzierii declararii nasterii, anexandu-se eventual acte justificative.

b) - situatia in care cel nascut a  implinit varsta de 1 an de la data nasterii.

Citeşte mai departe...
 
« ÎnceputAnterior616263646566676869UrmătorSfârşit »

Pagina 69 din 69

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms Gradinita

Evenimente

Iulie 2019 August 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31