Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Gradinite Sibiu | Gradinita Sibiu
Copiii aflati la gradinita in timpul zilei – sunt mai agresivi? PDF Imprimare Email

Copil incruntatSe pune întrebarea: copiii care petrec mai mult de 30 ore pe săptămână în grija altcuiva decât a părinţilor sunt mai agresivi decât ceilalţi copii?

Acest studiu a descoperit că un procent de 16% din copiii cu vârsta de 4½ ani care au fost daţi în grijă mai mult de 30 ore pe săptămână au probleme de comportament, sunt bătăuşi, pretind să aibă toată atenţia şi răspund adulţilor. Ceea ce nu s-a menţionat este faptul că pentru 16-17 % din toţi copiii cu această vârstă este tipic un comportament ca cel descris mai sus, dar mai accentuat. În concluzie, incidenţa problemelor comportamentale pentru copiii aflaţi în grijă tot timpul nu este mai mare decât cea aflată în general în rândul tuturor copiilor.

Calitatea îngrijirii este importantă
Calitatea îngrijirii este foarte importantă. Atunci când mediul de îngrijire a fost stimulativ şi bine organizat, copiii au dobândit un vocabular mai bun, atenţie avansată, o memorie excelentă şi se înţeleg mai bine cu cei aflaţi în aceeaşi situaţie ca ei. În contrast, copiii care petrec mai mult timp în faţa televizorului au probleme mai mari de comportament, au un vocabular sărac şi nu se descurcă aşa bine la matematică.

Citeşte mai departe...
 
Pregatirea copiilor pentru gradinita PDF Imprimare Email

Beatrice Popovici, colaborator Gradinite BrasovAutor: Beatrice Popovici, studenta la Facultatea de Psihologie-Sociologie (New York)

Prescolarii sunt an de an atat entuziasmati, cat si putin nervosi de faptul ca vor merge la gradinita, ca vor fi nevoiti sa asculte de d-na educatoare, ca trebuie sa se comporte frumos, sa fie sociabili cu ceilalti copii din grupa, sa asculte de fiecare data cand li se spune ceva important, sa se joace cat mai placut cu putinta.

Modul cum copiii reactioneaza la aceasta noua etapa din viata lor depinde atat de parinti, cat si de educatoare. Sunt foarte multe idei pe care parintii le-ar putea pune in practica pentru ca intrarea copilului la gradinita sa inregistreze un mare succes:
1. Cele mai multe gradinite ar trebui sa aiba o zi speciala in care sa poata fi vizitate de prescolari si parintii acestora. Aceasta va folosi la familiarizarea copilului cu gradinita, clasa, d-na educatoare. Daca gradinita nu are insa o astfel de zi, ar fi recomandabil sa obtineti o aprobare de la directoarea(directorul) gradinitei.
Un moment oportun pentru a face aceasta , ar fi inainte de terminarea anului prescolar, la inceputul lunii iunie.In urma acestei vizite veti observa cum multe dintre temerile prescolarilor in legatura cu acest nou inceput, vor disparea.

Citeşte mai departe...
 
Rezumatul unei zile la gradinita PDF Imprimare Email

Copil la gradinitaCine n-a fost curios macar o data sa intrebe copilul cum a fost la gradinita? Deoarece raspunsurile copiilor nu sunt intotdeauna clare, va descriem mai jos o zi de gradinita a unui copil de 5-6 ani.
Dimineata
Copilul isi incepe dimineata regasindu-si colegii in clasa. Apoi, impreuna cu acestia, participa la ritualul clasei: educatoarea face planul zilei, face prezenta.

Apoi participa la o activitate colectiva care ii permite sa se afirme in fata celorlalti: isi da cu parerea la problema abordata in grupa, isi apara punctul de vedere, propune idei. Activitatile colective cu grupa sau cele manuale sunt organizate: educatoarea le citeste o poveste, poezioare sau ghicitori, ii initiaza in scriere, desen, invata un cantec, invata sa lucreze la calculator sau invata o limba straina. Copilul lucreaza singur sau cu inca cativa colegi ori cu toti colegii sai, angrenati in acea activitate.

Citeşte mai departe...
 
Teatrul Gong - Stagiunea de vara 2010 PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 4
Cel mai slabCel mai bun 
Spectacole - Teatrul pentru copii si tineret Gong - Sibiu
Teatrul Gong SibiuTeatrul pentru Copii siTineret GONG Sibiu impreuna cu Consiliul Judetean Sibiu va invita cu mare drag si la editia de anul acesta a festivalului !
Festivalul de Teatru - STAGIUNEA DE VARA 2010
Program:
Marti, 6 iulie 2010
Ora 15 : Shakespeare I love you (40 ‘)Cluj-Napoca
Ora 19:Other Romeo,other Julliet (25’) Turcia
Ora 19,30: I eat my brownie with my fingers (30’) Turcia
Citeşte mai departe...
 
Educarea copiilor pentru ecologie PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Articole - Articole despre educatia copilului
ReciclareEste o educatie care va dura o viata intreaga, descoperirea si respectarea micilor buburuze, implementarea ritualurilor de zi cu zi, cum ar fi sortarea deseurilor ... educarea la respectarea climatului si a naturii.
Pentru a va educa copiii sa iubeasca si respecte natura, folositi jocuri distractive pentru a-l obisnui. Aceasta este cheia pentru a intelege ceea ce este dezvoltarea durabila.

Ce facem cu uleiul care vrem sa il aruncam pentru a spala tigaia si a pune ulei proaspat? In chiuveta sau WC ar raspunde majoritatea dintre noi...Insa, desi implica mai mult efort si timp, ati putea sa il puneti in sticle de plastic, sau de sticla, sa puneti dopuri la sticle si sa le aruncati la gunoi. Pentru un litru de ulei aruncat din comoditate in chiuveta sau WC este necesar UN MILION DE LITRI DE APA NON POTABILA, CANTITATE SUFICIENTA PENTRU O PERSOANA PENTRU 14 ANI.

Citeşte mai departe...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Pagina 8 din 69

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iulie 2019 August 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31