Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Juridice
Alocatia de stat pentru copii este discriminatorie PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Goga Aurelian Liviu

Autor: Goga Aurelian Liviu
Sursa:      www.goga.ro

Incerc sa demonstrez prin acest material ca acordarea alocatiei de stat pentru copiii care au implinit varsta de 18 ani si isi continua studiile liceale sau profesionale, este disciminatorie, si drept urmare Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii ar trebui modificata. Astel, alocatia trebuie platita in mod unitar doar pana la implinirea varstei de 18 ani.

In prezent, alocatiile de stat pentru copii se acorda tuturor elevilor pana la incheierea studiilor liceale sau profesionale si nu numai pana la implinirea varstei de 18 ani.

Conform Legii nr. 48/2002 - privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, prin discriminare se întelege orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, vârsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, apartenenta la o categorie defavorizata, precum si orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, în conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social si cultural sau în orice alte domenii ale vietii publice.
 
Transpunand cu exactitate situatiei noastre, putem afirma ca este discriminatorie practica instituita legal prin care unele persoane primesc de la stat sume de bani cu titlu de alocatie de stat pentru copii, pana la 18 ani si alte persoane si dupa implimirea varstei de 18 ani, per total sumele primite de copii fiind diferite - ceea ce nu a fost si nici nu poate fi scopul legii - adica de a discrimina.
 
Prin modificarea prezentata,numarul beneficiarilor de alocatiei de stat, creste cu aproximativ 220.000 tineri cu vârsta de peste 18 ani, tineri ce beneficiaza de drept de vot.

Astfel devine clar, ca aceasta modificare este una dintre masurile guvernantilor de a determina un vot pozitiv din partea tineretului cu drept de vot si posibil usor influentabil.

In aceste conditii, este normal ca legea sa fie modificata si practica discriminatorie eliminata. Alocatia trebuie platita in mod unitar doar pana la implinirea varstei de 18 ani.
 
Video cuprinzand informatia detaliata: - Alocatia de stat pentru copii este discriminatorie( YouTube)
Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30